Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Αυτόνομη Παρέμβαση ΑΔΕΔΥ: Η συγκυβέρνηση σχεδιάζει μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο

Οι μάσκες έπεσαν.
Η συγκυβέρνηση των τριών «συνεταίρων» παρά τις διαψεύσεις, τους θεατρινισμούς και τους λεονταρισμούς των «τάχα διαφωνιών» προχωρούν σε μαζικές απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων μέσω της εφεδρείας και της κατάργησης – συγχώνευσης οργανισμών και υπηρεσιών.

Η εφεδρεία αποτέλεσε το πρώτο κτύπημα κατά της μονιμότητας και συνεχίζουν ακάθεκτοι, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και τις Δημόσιες Υπηρεσίες στην πλήρη διάλυση. Είναι προφανές ότι από αυτή τη λαίλαπα δεν θα εξαιρεθεί κανένας κλάδος, κανένας εργαζόμενος, οποιασδήποτε ειδικότητας ή ηλικίας.

Οι συγκυβερνώντες αδιαφορούν αν οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε εφεδρεία δεν έχουν καν το δικαίωμα συνταξιοδότησης ή αν οι υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται διαλυθούν και δεν μπορούν να προσφέρουν τις στοιχειώδεις παροχές προς τους πολίτες, τις οποίες μέχρι τώρα πληρώνουμε «χρυσάφι» με τη φορολογία μας.

Εξακολουθούν να κοροϊδεύουν, να απειλούν και να τρομοκρατούν την ελληνική κοινωνία ότι τάχα δεν υπάρχει πρόβλημα, ότι αν δε ληφθούν τα μέτρα θα εκδιωχθούμε από την Ευρωζώνη, αποσιωπώντας την πραγματικότητα, ότι οι πολιτικές αυτές μας οδήγησαν την κοινωνία στην εξαθλίωση και την οικονομία στην καταστροφή.
Νεοφιλελευθερισμός

Οι κατηγορηματικές δηλώσεις του κ. Μανιτάκη, ότι δεν υπάρχει θέμα εφεδρείας και απολύσεων, διαψεύδονται πλήρως και αποδεικνύεται ότι έγιναν για να εφησυχάσουν ή να εξαπατήσουν τους υπαλλήλους. Οι δε δηλώσεις του κ. Κουβέλη περί κατηγορηματικής αντίθεσης δεν κράτησαν ούτε μία ημέρα, αφού τις διαδέχτηκαν άλλες, ότι «για την εφεδρεία δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση». 

Όλα μας οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι η επίθεση εναντίον των εργαζομένων είναι καλά σχεδιασμένη και χωρίς όρια.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι τουλάχιστον παράδοξη, εκτός δεοντολογίας και πραγματικότητας, η χλιαρή αντίδραση της πλειοψηφίας της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ (της ΑΔΕΔΥ), η οποία απλώς παραπέμπει στις προηγούμενες δηλώσεις του κ. Μανιτάκη και αρνείται να τοποθετηθεί καθαρά, ότι ουσιαστικά προετοιμάζουν απολύσεις και είναι αιτία πολέμου για το δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Οι εργαζόμενοι, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οφείλουν να προετοιμαστούν και να οργανώσουν τον αγώνα των εργαζομένων εναντίον των μνημονιακών πολιτικών, που έχουν οδηγήσει μια ολόκληρη κοινωνία σε διάλυση και εξαθλίωση. Εκείνοι που δεν θα το αντιληφθούν αυτό θα κριθούν από τους εργαζόμενους και από την ίδια την κοινωνία.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση, οι δυνάμεις της Αριστεράς, θα πρωταγωνιστήσουν σε αυτή την προσπάθεια. Οι μαζικοί αγώνες που θα έρθουν και μέσα στο καλοκαίρι, αλλά και η μεγαλειώδη συγκέντρωση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 8/9 στα πλαίσια της ΔΕΘ, θα αποτελέσουν σταθμό και θα σηματοδοτήσουν την αποφασιστικότητα του λαού μας για πλήρη ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών που σχεδιάζονται και από ελληνικά και ξένα κέντρα.

9/8/2012

δημοσίευσε ...