Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Συνάντηση ΚΕΔΕ με υπουργό Εργασίας για τους παιδικούς σταθμούς

Με κύριο αίτημα την αύξηση των πόρων για την κάλυψη όλων των αιτήσεων φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς προσέρχεται την Πέμπτη αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ στον υπουργό Εργασίας, Ι.Βρούτση.

Ειδικότερα, η ΚΕΔΕ ζητά να διατεθούν επιπλέον πόροι μέσω της αναθεώρησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» για να χρηματοδοτηθούν νέες δομές παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ώστε να υπάρξει κάλυψη στο 100% των αιτήσεων (96.000) των μητέρων για τη σχολική χρονιά 2012-2013.

Επίσης να προβλεφθεί το ποσό του 1 δισ. ευρώ για τα επόμενα τρία έτη (330 εκ. ευρώ κατ΄ έτος) μέσα από την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, καθώς και να προβλεφθεί εθνική χρηματοδότηση για την ομαλή συνέχιση λειτουργίας των δομών στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα τεθούν για συζήτηση και τα εξής θέματα:

Η συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» μέχρι την έναρξη του νέου «Προγράμματος κατ΄ οίκον φροντίδας συνταξιούχων», για το οποίο η ΚΕΔΕ ζητά να κληθεί και να καταθέσει τις προτάσεις της για την εξειδίκευση των όρων και προϋποθέσεων του προγράμματος, πριν την έκδοση των αντίστοιχων υπουργικών αποφάσεων εφαρμογής του.

Το Πρόγραμμα Αυτεπιστασίας στους δήμους, που προβλέπει την απασχόληση 120.000 ανέργων, με αίτημα την άμεση έκδοση της σχετικής απόφασης για τη συμμετοχή του ΟΑΕΔ στη χρηματοδότηση του προγράμματος.

Τα προγράμματα απασχόλησης στους ΟΤΑ.
Το Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» με αίτημα την ενίσχυση της συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε τρεις άξονες, την κατασκευή κοινωνικών υποδομών, τη λειτουργία κοινωνικών υποδομών και την υποστήριξη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

Πηγή:in.gr

δημοσίευσε ...