Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Να τελειώνουμε με αυτούς ... πριν μας τελειώσουν αυτοί

Όλοι σήμερα, Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012, στις 9.30π.μ. έξω από το ξενοδοχείο Intercontinental (Λεωφόρος Συγγρού 89 - 93 Αθήνα) όπου θα ξεκινήσουν οι εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

Μετά τη χτεσινή κίνηση εκνευρισμού και πανικού της μνημονιακής τριχορδίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να καταστείλει την ειρηνική διαδήλωση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. με ΜΑΤ, βία, χημικά και συλλήψεις ο αγώνας κλιμακώνεται με την δυναμική παρουσία όλων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έξω από το ξενοδοχείο Intercontinental που θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΚΕΔΕ.
 
Η αγωνιστική παρέμβαση των εργαζομένων στις εργασίες του συνεδρίου των δημάρχων είναι επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση όλων των εργαζομένων στους Δήμους προκειμένου να δοθεί ηχηρό μήνυμα τόσο στη μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη πολιτική της συγκυβέρνησης όσο και στους «πιστούς» της δημάρχους που υπηρετούν αυτή την πολιτική και προωθούν τις στρατηγικές των ιδιωτικοποιήσεων, της κατάρρευσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών δομών της.

Η τρομοκρατία τους δεν μας σταματά.

Δεν θα σταματήσουν αυτοί, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς.

Ακολουθεί δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα χτεσινά γεγονότα επίδειξης ισχύος της συκυβέρνησης καθώς και κάλεσμα για τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων και με συνοδεία απορριμματοφόρων πραγματοποιήθηκε σήμερα 29 Αυγούστου 2012 η συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, στο πλαίσιο της απόφασης της Π.Ε.Δ. Αττικής για διήμερο κλείσιμο των Δήμων, ενόψει των αποφάσεων της συγκυβέρνησης για περαιτέρω περικοπές των εσόδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί ουσιαστικά την αρχή ενός νέου κύκλου αγώνων προκειμένου να αποτραπεί η συνεχιζόμενη ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, με εκφραστή πλέον την τριτοκομματική κυβέρνηση που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί τους Δήμους σε οικονομική κατάρρευση και σε αδυναμία λειτουργίας βασικών κοινωνικών δομών, καθώς αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν  στις ανελαστικές δαπάνες τους ( λειτουργικά έξοδα, μισθοδοσία).

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων παραβρέθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης και Δήμαρχοι, αποδεικνύοντας εμπράκτως την στήριξη τους στα αιτήματα των εργαζομένων. Μεταξύ αυτών οι Δήμαρχοι Νίκαιας, Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, Νέας Ιωνίας και Βύρωνα.

Η συγκυβέρνηση εκδηλώνοντας τον φόβο της για τις αντιδράσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, ενεργοποίησε μεθόδους καταστολής. Σε πρώτη φάση εμπόδισαν την διέλευση των οχημάτων καθαριότητας, ακινητοποιώντας τα με την επέμβαση των Μ.Α.Τ. και την χρήση χημικών, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν στην ενεργοποίηση του δικαστικού μηχανισμού με τη σύλληψη και δίωξη τριών οδηγών, στοχεύοντας στην τρομοκράτηση του συνόλου των εργαζομένων.

Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται πως τέτοια γεγονότα πυροδοτούν και επιταχύνουν τον ξεσηκωμό των εργαζομένων και της κοινωνίας που στενάζει κάτω από το δυσβάστακτο βάρος των αποφάσεων της ακραίας, νεοφιλελεύθερης πολιτικής που προωθούν και εφαρμόζουν.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κλιμακώνοντας την αντίδραση της καλεί τους εργαζόμενους στους Δήμους της Αττικής και όχι μόνο, να παραβρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο, 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012, στις 9:30 το πρωί, έξω από το INTERCONTINENTAL ( Λεωφόρος  Συγγρού 89 – 93 , Αθήνα) όπου θα διεξαχθεί το έκτακτο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε.

Σκοπός της κινητοποίησης αυτής είναι η προώθηση των αιτημάτων των εργαζομένων, αλλά και να σταλεί ένα μήνυμα στην κυβέρνηση πώς τα προβλήματα της κοινωνίας δεν αντιμετωπίζονται με τα ΜΑΤ, αυταρχισμό και την ποινικοποίηση. Αντιθέτως, τέτοιου είδους συμπεριφορές, όταν οι εργαζόμενοι υποφέρουν από τα συνεχιζόμενα και εξοντωτικά μέτρα της μνημονιακής πολιτικής ατσαλώνουν τη θέληση τους προκειμένου επιτέλους …

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ…
ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ! ! !

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...