Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Επισπεύδουν τις καταργήσεις οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού

Με εγκύκλιο που έχει αποσταλεί και στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης «υπενθυμίζει» τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα με τα μνημόνια και παράλληλα «παρακαλεί» να επισπευσθούν μέχρι τις 14/9/2012 οι ενέργειες για την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού δημοσίου δικαίου.

Η μνημονιακή ενδοχώρια τρόικα επισπεύδει τις ενέργειες κατάργησης των κενών οργανικών θέσεων ως συνακόλουθο μέτρο της απόλυσης – εργασιακής εφεδρείας που πρόκειται εκ νέου να εφαρμόσει.

Η κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων καθώς και η κατάργηση της θέσης κάθε υπαλλήλου που αποχωρεί (απόλυση ή συνταξιοδότηση) οδηγεί στην πλήρη κατάλυση των υπηρεσιών των Δήμων και ουσιαστικά ανοίγει διάπλατα τον δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ στον αντίποδα προωθούνται οι ελαστικές και φτηνές σχέσεις εργασίας – ομηρίας.

Η ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ασκεί η συγκυβερνητική τριανδρία της φτώχειας και της εξαθλίωσης, μέσω των αγώνων που είναι υποχρεωμένο να δώσει το σ.κ, είναι η μόνη διέξοδος των εργαζομένων μπροστά στη νέα λαίλαπα των σφαγιαστικών μέτρων που ετοιμάζουν.

Η εγκύκλιος του υπουργείου σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...