Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ανθυγιεινό επίδομα: Άλλα λόγια ν' ... "αγαπιόμαστε"

Ενημέρωση από την Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. για τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΟΕ-ΟΤΑ
Στην χτεσινή  συνεδρίαση  της Εκτελεστικής Επιτροπής  (Ε.Ε) της ΠΟΕ-ΟΤΑ η παράταξή μας  ζήτησε να γίνει συνάντηση με τον νέο υπουργό Εσωτερικών ειδικά για το ζήτημα του ανθυγιεινού επιδόματος  και να προκηρυχτεί την ίδια ημέρα  24ωρη απεργία των εργαζομένων στις  υπηρεσίες καθαριότητας .

Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας με τον τρόπο που καθορίστηκε με την υπ. αριθμ 2/16519/002/24-2-12 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 465/Β/2012),  το χάνουν χιλιάδες δικαιούχοι συνάδελφοι διαφόρων ειδικοτήτων. Υπάρχει απόλυτα δικαιολογημένη αγανάκτηση και από τους συναδέλφους  που έπαιρναν το επίδομα μέχρι και την ψήφιση του N.4024/2011 και το έχασαν  και των συναδέλφων πού έχασαν το επίδομα για το εξάμηνο από τον  11/2011 έως την 1/5/2012 με την αλχημεία της τότε μνημονιακής κυβέρνησης να μην αποδώσει το επίδομα για ένα εξάμηνο στους δικαιούχους.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ ζήτησε από την Ε.Ε να προκηρύξει 24ωρη απεργία των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας  για να καταλάβει η νέα μνημονιακή κυβέρνηση πως οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ δεν μπορούν να ανεχτούν  άθλιες μεθοδεύσεις με σκοπό τον περιορισμό και την κλοπή των εισοδημάτων τους.
Δυστυχώς την πρόταση της ΑΣΚ-ΟΤΑ την απέρριψαν και οι τρείς  άλλες παρατάξεις στην Ε.Ε.

Η ΠΑΣΚΕ η ΔΑΚΕ και οι ΑΚΙΣ στην Ε.Ε αποφάσισαν στην πραγματικότητα να γίνει μια συνάντηση  γνωριμίας με τον νέο υπουργό εσωτερικών όπου ανάμεσα στα άλλα αιτήματα που θα του κάνουμε γνωστά ,  θα του μιλήσουμε  και για το ζήτημα του ανθυγιεινού επιδόματος.

Με όση άνεση αποφάσιζαν την 48ωρη απεργία -φάντασμα για το εκλογικό επίδομα στις 17/6,  με την ίδια άνεση απέρριψαν την  πρόταση της ΑΣΚ-ΟΤΑ για 24ωρη απεργία με αίτημα το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Αν η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν διεκδικήσει  με αγωνιστικό τρόπο και με τεκμηριωμένες προτάσεις την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος,  τότε είναι σίγουρο πως  για χιλιάδες συναδέλφους μας  αυτό το επίδομα θα χαθεί οριστικά.

Σε ότι αφορά την συνεχιζόμενη από το συνέδριο στοχοποίηση της ΑΣΚ-ΟΤΑ και των στελεχών της - ιδιαίτερα από την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, θα πρέπει όλοι  να καταλάβουν πως το ότι δεν απαντάμε σε αυτό το επίπεδο του πολιτικού κουτσομπολιού και της χυδαιότητας δεν σημαίνει πως δεν ξέρουμε να υπερασπίσουμε την παράταξη και τα στελέχη της.

Ο χώρος μας γνωρίζει πλέον  πολύ καλά από ανοίκειες  επιθέσεις και γνωρίζει πολύ καλά πλέον το  πώς να τις αντιμετωπίζει.

δημοσίευσε ...