Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Παρέμβαση μελών της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο δημ. συμβούλιο Αμαρουσίου


«Στον αέρα» παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η δεινή οικονομική κατάσταση των οποίων θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τη λειτουργία βασικών κοινωνικών δομών, όπως οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Στο πλαίσιο της αναζήτησης λύσεων, απαιτούνται επιπλέον 125 εκατ. ευρώ από κονδύλια του ΕΣΠΑ που δεν έχουν απορροφηθεί. Στόχος είναι τα χρήματα αυτά να διατεθούν προκειμένου να μη μείνει εκτός προγράμματος το 55% των συνολικά 96.000 αιτήσεων που υποβλήθηκαν για τη φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και ΑμΕΑ για τη σχολική χρονιά 2012-2013. (left.gr)

Αξίζει να σημειωθεί ότι χτες (Πέμπτη 26/7/2012) τα μέλη της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της Εκτ. Επιτροπής Θωμάς Μπιζάς και του Γεν. Συμβουλίου Βασίλης Γκιτάκος, παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου και δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου για τον δίκαιο αγώνα τους κατά της ιδιωτικοποίησης οργανωμένων υπηρεσιών του Δήμου, όπως αυτή των Παιδικών Σταθμών (σίτιση και καθαρισμός) και της Καθαριότητας (μεταφορά ογκωδών αντικειμένων).

Παράλληλα στο λόγο που δόθηκε στο μέλος της Εκτ. Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θωμά Μπιζά από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Θωμάς Μπιζάς εκτός των άλλων, κατέστησε σαφές την διαπαιδαγωγική μορφή των παιδικών σταθμών, την ανάγκη πρόσληψης με το αναγκαίο και κατάλληλο μόνιμο προσωπικό, την διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των παιδικών σταθμών προς όφελος των δημοτών και την ανάγκη αναβάθμισης της ποιότητας των υπηρεσιών τους προς όφελος των παιδιών.

Επεσήμανε δε ότι η μνημονιακή πολιτική των κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων είναι αυτή που έφερε σε αυτή την δυσμενή οικονομική κατάσταση τους δήμους με κύριο στόχο τους εργαζόμενους αλλά και τους δημότες που θα κληθούν να πληρώσουν τη «διαφορά» και τα νέου είδους χαράτσια από αύξηση των δημοτικών τελών, προς εξυπηρέτηση συμφερόντων ιδιωτών και εργολάβων.   

Τέλος αφού κατήγγειλε την απαξίωση του εργατικού δυναμικού και την διάλυση των υπηρεσιών των δήμων  που επιχειρείτε από την συγκυβέρνηση  Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αλλά  ακολουθείτε και από δημοτικές αρχές, δήλωσε την πλήρη αντίθεση  των εργαζομένων στους Δήμους οποιασδήποτε μορφής, μερικής ή ολικής, ιδιωτικοποίησης τόσο των υπηρεσιών των παιδικών σταθμών ή άλλων κοινωνικών δομών, όσο και των υπόλοιπων οργανωμένων υπηρεσιών του Δήμου.

Σε κάθε αντίθετη περίπτωση τόνισε, η εγχώρια τρόικα που μας κυβερνά και οι δημοτικές αρχές που υιοθετούν την μνημονιακή πολιτικής της θα βρίσκουν αντιμέτωπο ολόκληρο τον κλάδο των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.        

δημοσίευσε ...