Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Δίωξεις για συνδικαλιστική δράση από τον Δήμαρχο Χίου

Η Αυτόνομη Παρέμβαση και η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το δήμαρχο Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη για την απαράδεκτη δίωξη του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Χίου και στελέχους της παράταξης μας Αλέκου Γαϊτάνου.
Ο Αλέκος Γαϊτάνος διώκεται, γιατί ο σύλλογος των εργαζομένων αντέδρασε, όπως είχε υποχρέωση να κάνει, στην επιλογή του δημάρχου Χίου να αναθέσει σε ιδιώτες το πρόγραμμα ανακύκλωσης των απορριμμάτων και διατύπωσε μια άλλη άποψη σχετικά με την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου και τη λειτουργία τους σε όφελος των κατοίκων της Χίου.

Είναι χαρακτηριστική η ταχύτητα της αντίδρασης της δημοτικής αρχής, όπου μία μέρα πριν τη συνέντευξη τύπου προειδοποιήθηκε ότι θα μετατεθεί σ’ άλλη υπηρεσία, πράγμα που έγινε την επομένη!

Ο δήμαρχος Χίου μάλλον βρίσκεται στη γενική γραμμή της μνημονιακής συγκυβέρνησης, που λέει πως πρέπει να χτυπηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα για να ξεπουληθούν τα πάντα στους ιδιώτες χωρίς αντιστάσεις.
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι μαθημένο από τέτοιου είδους διώξεις και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να υποστείλει τον αγώνα του για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. από την αρπακτικότητα των εργολάβων και όσων δημάρχων θέλουν να τους υπηρετούν.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση και η ΑΣΚ-ΟΤΑ συμπαραστέκονται στο σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Χίου και στο συνάδελφο Αλέκο Γαιτάνο.
Ο πρόεδρος του συλλόγου διώκεται στην πραγματικότητα για την στάση που του υπαγορεύει η ταξική του συνείδηση και οι αριστερές και ριζοσπαστικές του ιδέες.

Η αναφορά του Αλέκου Γαϊτάνου: ΕΔΩ

δημοσίευσε ...