Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Το μαρτύριο της σταγόνας!

Του Βασίλη Γκιτάκου*
Το μαρτύριο της σταγόνας φαίνεται να έχει επιλέξει η μνημονιακή ενδοχώρια τρόικα για το λαό και για τα νέα σφαγιαστικά μέτρα που θέλει να του εφαρμόσει, πάντα στο πλαίσιο του μονόδρομου της υποταγής και της υποτέλειας στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο.

Για άλλη μια φορά η μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις που απαρτίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επενδύουν στην ανασφάλεια, στην αγωνία και στον τρόμο, όπως ακριβώς ανήθικα έπραξαν προεκλογικά για να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού,έτσι ακριβώς και τώρα για να περάσουν τα νέα εξαθλιωτικά μέτρα και να ξεπουλήσουν την ελληνική περιουσία και τα κοινωνικά αγαθά.

Καθημερινά κατακλυζόμαστε από τα ΜΜΕ με σειρές από μέτρα που δήθεν οι "Εφιάλτες" τα βρίσκουν σκληρά για τους οικονομικά αδύναμους, όπως μας χαρακτηρίζουν και τα διαπραγματεύονται για να βρουν ισοδύναμα και να τα αντικαταστήσουν. Τα διαπραγματεύονται όμως μόνο μεταξύ τους και επικοινωνιακά προκειμένου να φτιάξουν ένα όσο το δυνατό μικρότερης αντίδρασης από τους οικονομικά αδύναμους, "περιτύλιγμα".

Στην πραγματικότητα, από την πρώτη κιόλας μέρα ανάληψης των καθηκόντων της  συγκυβέρνησης  τα μέτρα είχαν συμφωνηθεί, καθαρότερη ομολογία για του λόγου το αληθές δεν μπορεί παρά να αποτελεί η επιστολή του μνημονιακού πρωθυπουργού για τήρηση κατά γράμμα των συμφωνηθέντων (μνημόνια - εφαρμοστικοί και δανειακές συμβάσεις) και επίσπευση μάλιστα της εφαρμογής τους.

Είναι πλέον σίγουρο ότι τα νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που θα αποτελέσουν και την ταφόπλακα για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας μας έχουν προαποφασιστεί από τους "έξω" και κανένα ψίθυρο αντίδρασης δεν έχουν το θάρρος ή το πολιτικό ανάστημα να ψελλίσουν οι ενδοχώριοι πολιτικοί "νάνοι" που αποτελούν την συγκυβέρνηση της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της καταστροφής του ελληνικού λαού.

Αντίθετα μάλιστα για να εξυπηρετήσουν τ' αφεντικά τους και για να δείξουν πόσο καλά και υπάκουα "παιδιά" είναι, είναι ικανοί να πάρουν ακόμα σκληρότερα μέτρα από αυτά που τους διατάζουν κι αυτό δυστυχώς δεν αποτελεί υπερβολή ούτε λαϊκισμό.

Περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, στα επικουρικά και στο εφάπαξ, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, απολύσεις, κατάργηση των υπολειμμάτων των δώρων, περικοπές και καταργήσεις σε προνοιακά επιδόματα, χαράτσι και πλαφόν στην υγειονομική περίθαλψη, κλείσιμο νοσοκομείων, καθιέρωση διδάκτρων στην Παιδεία, μερική η ολική κατάργηση των δομών κοινωνικής πρόνοιας, κατάργηση φοροαπαλλαγών και ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου είναι ορισμένα από τα μέτρα της νέας καταστροφικής λαίλαπας που έχει κληθεί η συγκυβέρνηση να εκτελέσει.

Το σ.κ. δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει απαθές και να παρατηρεί απλώς τα γεγονότα, που φαίνεται να το ξεπερνούν. Είναι η ώρα του αγώνα και της ανατροπής. Η κωλυσιεργία και η αναβλητικότητα που διακρίνει τις πλειοψηφικές ηγεσίες των συνδικάτων εξυπηρετεί μόνο τους σκοπούς της συγκυβέρνησης και όχι απλά θίγουν αλλά σφαγιάζουν κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό δικαίωμα που μας έχει απομείνει.

*Ο Βασίλης Γκιτάκος είναι μέλος
του Γεν. Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ
με την ΑΣΚ - ΟΤΑ

δημοσίευσε ...