Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για συμμετοχή στην κινητοποίηση ενάντια στη νέα Φοροεπιδρομή

17/07/2012
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012& ΩΡΑ 19.30 ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΑΗ

Η εκκαθάριση των νέων φορολογικών δηλώσεων δημιουργεί ένα εφιαλτικό τοπίο για τους εργαζόμενους του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και ευρύτερα, για εκατομμύρια νοικοκυριά.

Στην αδυναμία πληρωμής των δόσεων των στεγαστικών δανείων και των απανωτών χαρατσιών, καθώς και στην εκτόξευση του κόστους ζωής, έρχονται να προστεθούν και τα νέα «ραβασάκια» της εφορίας. Σ’ αυτά αποτυπώνεται η βαρβαρότητα των μνημονιακών φορολογικών μέτρων που ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα και που συνεπάγονται επιπλέον φόρο χιλιάδων ευρώ για κάθε οικογένεια.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους Δημόσιους Υπάλληλους της χώρας μας να αντιταχθούν στην πολιτική της φορολεηλασίας των πενιχρών εισοδημάτων τους, στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, στην πολιτική της ανεργίας και των απολύσεων.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αγωνίζεται για:

•·        Να καταργηθούν τα χαράτσια και να σταματήσει η φοροληστεία.

•·        Να διαγραφούν οι φορολογικές υποχρεώσεις για τα χαμηλά εισοδήματα και να γίνει ρύθμιση για τα υπόλοιπα με κοινωνικά δίκαιο τρόπο, που δεν θα θίγει τη δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης των εργαζομένων.

•·        Να φορολογηθούν ο πλούτος και η μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και το εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους του Δημοσίου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση την Πέμπτη 19 Ιουλίου και ώρα 19.30 στον πεζόδρομο της Κοραή και στην πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

  
Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

δημοσίευσε ...