Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Με ΜΑΤ και ΒΙΑ δεν θα σπάσει ο Ηρωικός Αγώνας των Χαλυβουργών

Η συγκυβέρνηση της υποταγής και της υποτέλειας στο κεφάλαιο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΔΗΜΑΡ έδειξε για άλλη μια φορά το βάρβαρο νεοφιλελεύθερο πρόσωπό της στους απεργούς της χαλυβουργίας που εδώ και 9 μήνες αντιστέκονται στην αντεργατική πολιτική της εργοδοσίας. 


Σήμερα στις 5.30 το πρωί,  δυνάμεις των ΜΑΤ, με χημικά, γκλοπς, καταδρομικά τζιπάκια, χτύπησαν τους απεργούς χαλυβουργούς και έβαλαν στο εργοστάσιο τους διευθυντές και τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έχει στήσει ο Μάνεσης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην καταγγελία που εξέδωσε το Δ.Σ. του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Ελληνικής Χαλυβουργίας "Η ΕΝΟΤΗΤΑ"  και συνεχίζουν ...

Φαίνεται καθαρά ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η κυβέρνηση.

Είναι γελασμένοι αν με τέτοιες ενέργειες πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να σπάσουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών που κρατάει εδώ και 9 μήνες.

Φάνηκε καθαρά ότι όλες αυτές τις ημέρες που ο υπουργός εργασίας έδειχνε ότι πίεζε την εργαδοσία για να βρεθεί λύση, στην ουσία προετοίμαζαν την επίθεση των ΜΑΤ.

Ο υπουργός δικαιοσύνης της Δημοκρατικής Αριστεράς δηλώνει αναρμόδιος .

Οι μάσκες έπεσαν.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με ΜΑΤ, Χημικά και Γκλόπς θα μας κάνουν σκλάβους.

Καλούμε την εργατική τάξη, όλο τον εργαζόμενο λαό σήμερα στις 5.30 το απόγευμα σε συγκέντρωση στη γέφυρα Ασπροπύργου.

Τέλος, το Δ.Σ. καλεί όλους τους χαλυβουργούς σε Γενική Συνέλευση στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.

Ο Αγώνας των Χαλυβουργών είναι Υπόθεση Όλων των Εργατών.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Αυτόνομη Παρέμβαση (Πανεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα)που από νωρίς το πρωί στελέχη της βρέθηκαν στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών....


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20/7/2012

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΔΕΝ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που κάνοντας πλάτες στην εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας έκαναν επίθεση με τα ΜΑΤ στους απεργούς χαλυβουργούς, προχώρησαν σε συλλήψεις με στόχο να σπάσουν τον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων.
Οι δυνάμεις καταστολής με εντολή της Κυβέρνησης χρησιμοποιούνται για να περάσει η απεργοσπασία, οι απολύσεις με στόχο να διασφαλιστεί η προκλητική κερδοφορία της εργοδοσίας.
Αυτή την ώρα όλη η εργατική τάξη βρίσκεται στο πλευρό των ηρωικών χαλυβουργών, που με τον αγώνα τους δίνουν το στίγμα για το πώς πρέπει να οργανωθεί η αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στην αντεργατική, αντιλαϊκή επίθεση που εξελίσσεται από εργοδοσία, κυβέρνηση και τρόικα.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση απαιτεί από την Κυβέρνηση να αποσυρθούν τώρα οι δυνάμεις καταστολής από τη χαλυβουργία, να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες, να σταματήσει η προκλητική στήριξη της εργοδοσίας και του Μάνεση.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί τα συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους να βρεθούν τώρα στην πύλη του εργοστασίου της χαλυβουργίας στη συγκέντρωση που διοργανώνει το σωματείο των χαλυβουργών και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των απεργών.

Όλοι σήμερα Παρασκευή 20/7 στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Συνδικάτο των Χαλυβουργών στις 5.30 μμ στο κόμβο Ασπροπύργου


ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΗΡΩΙΚΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ
 

δημοσίευσε ...