Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ο Συλλογος εργαζομένων Ο.Τ.Α Ν. Καβάλας απαντά στην Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Απάντηση στην ανακοίνωση της Ε/Ε της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Συνάδελφοι της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καβάλας, σας εκφράζει την δυσφορία του ως προς το σημείο που έχει φτάσει το Κίνημα, δηλ. Δευτεροβάθμιο Όργανο να απευθύνεται με αυτόν τον τρόπο σε Πρωτοβάθμιο του, στηριζόμενο σε δημοσιεύματα εφημερίδας, και σε πιθανές πληροφορίες που αντλεί από παρασκηνιακά κινούμενους «καλοθελητές», φροντίζοντας, απαράδεκτα, η σχετική επιστολή να σταλεί πρωτίστως στο Τοπικό μας Τύπο, χωρίς να μπει στον κόπο να διασταυρώσει τις πληροφορίες που του διοχετεύουν.

Για διασταύρωση των πληροφοριών που γίνατε αποδέκτες, τις οποίες υιοθετήσατε πλήρως από ότι φαίνεται, θα αρκούσε μία απλή τηλεφωνική επαφή σας με εμάς, για να σας πληροφορήσουμε ότι το Διοικητικό μας Συμβούλιο δεν συνεδρίασε την Παρασκευή 8 Ιουνίου, αλλά και να συνεδρίαζε, θα ήταν αδύνατο να συζητήσει γύρω από μία απόφαση κινητοποίησης, άγνωστη σε αυτό, δεδομένου ότι για την εν λόγω κινητοποίηση λάβαμε γνώση από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας την Δευτέρα 11 Ιουνίου.Όσον αφορά για την σκέψη – συνεκτίμηση μας για την κινητοποίηση, θα μας επιτρέψετε τουλάχιστον να έχουμε την άποψή μας.
 
Όπως ορθώς επισημαίνετε, «την δύσκολή αυτή χρονική περίοδο δεν περισσεύει κανένας», δεν περισσεύουν βέβαια ούτε και οι 18 Σύλλογοι που «εκδιώχθηκαν» από το πρόσφατο Συνέδριο μας.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας πληροφορούμε ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας στο Δήμο μας, ελπίζοντας ότι για το καλό του γενικού συνόλου και του περιβάλλοντος, δεν θα τεθεί ποτέ.

Ένα πρόβλημα που κληρονομήσαμε ως Διοικητικό Συμβούλιο είναι η πολιτική βούληση της Διοίκησης του Δήμου μας στο θέμα του καθαρισμού των κεντρικών κτιρίων, για το οποίο θεωρούμε ότι σας έχει ενημερώσει η προηγούμενη Διοίκηση του Συλλόγου μας. Θέμα που επανέφερε η Διοίκηση του Δήμου, χωρίς να υπάρξει επικοινωνία ή η πολυδιαφημιζόμενη διαβούλευση μαζί μας, ώστε να ακούσει τις προτάσεις μας, οι οποίες, θα βοηθούσαν στην διασφάλιση της ασφαλούς εργασίας, όπως και στην εξοικονόμηση των χρημάτων των συμπολιτών μας. Είμαστε ήδη στην διαδικασία επαφής με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου, γνωστοποιώντας τους τις θέσεις και τις προτάσεις μας.

Θεωρούμε αυτονόητη την δική σας συμπαράσταση και συμπαράταξη με τον Σύλλογό μας και το γενικότερο συμφέρων των συμπολιτών μας, στην περίπτωση που προκύψει θέμα ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας στο Δήμο μας, διότι σε διαφορετική περίπτωση τίθενται εν αμφιβόλλω οι καταστατικές αρχές και αξίες της Ομοσπονδίας μας, και αυτομάτως αυτόακυρώνεστε.

Αναφορικά με τα σχόλιά σας για τις επαφές του Συμβουλίου μας με μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, αυτές πραγματοποιούνται με εκείνους που έρχονται σε επαφή μαζί μας, επισκέπτονται τους χώρους εργασίας του Δήμου μας και συνομιλούν με τους συναδέλφους.

 
Αυτονόητο είναι να μην έχουμε επαφή με όσους ενώ έρχονται στην πόλη μας, προτιμούν, από το αεροδρόμιο να πάνε κατευθείαν στους συναδέλφους του Δήμου Θάσου, απαξιώνοντας την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων των Δήμων Καβάλας, Νέστου και Παγγαίου, για τους οποίους δεν βρέθηκε ώρα ελεύθερη ώστε να τους επισκεφτούν

Κλείνοντας, θα σας εφιστούσαμε την προσοχή, μελλοντικά, όταν θα αναφέρεστε στον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καβάλας, όπως και για κάθε σύλλογο μέλος της ΠΟΕ ΟΤΑ, να είστε πιο προσεκτικοί και να διασταυρώνετε τις όποιες πληροφορίες σας μεταφέρονται, πριν τις υιοθετήσετε και τις διοχετεύσετε για τους δικούς σας λόγους στα Τοπικά ΜΜΕ, μολύνοντας την σχέση μας με τους συμπολίτες. Θέλουμε τον λαό της πόλης μας σύμμαχο, προκειμένου να συνεργαστούμε από κοινού για το ευρύτερο καλό.


Συνάδελφοι της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., υιοθετήσατε αβίαστα συκοφαντίες και ανακρίβειες, φροντίζοντας πρώτα – πρώτα να δημοσιοποιηθούν, πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό συναδέλφων που διατυπώνουν σκέψεις ή επιθυμίες αποχώρησης του Συλλόγου μας από την Ομοσπονδία, συνάδελφοι, που ήδη είναι απογοητευμένοι μαθαίνοντας για τα τεκταινόμενα στο πρόσφατο Συνέδριό μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…..ΟΛΟΙ!!!

δημοσίευσε ...