Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ για τα Ασφαλιστικά Ταμεία

Μετά τη ληστρική επιδρομή της μνημονιακής συγκυβέρνησης στα αποθεματικά των ταμείων μας και με λεία 411 εκατομμύριων ευρώ, τώρα μας βάζουν σε ένα δρόμο που μπροστά καταλήγει σε γκρεμό ενώ  πίσω είναι το ρέμα.
Κατά την πάγια τακτική τους θέτουν πάλι εκβιαστικά διλήμματα αν θα προσχωρήσουμε στο νέο ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης με αδιευκρίνιστους όμως όρους ή θα μετατραπεί το ταμείο μας σε επαγγελματικό ιδιωτικού δικαίου χωρίς την κρατική επιχορήγηση. 
 Με αναπάντητα τα ερωτήματα,
-Αν αποδοθούν από το κράτος τα κλεμμένα αποθεματικά τους.
-Αν οι επικουρικές συντάξεις είναι υπό την εγγύηση του δημοσίου και όχι των κεφαλαιαγορών.
-Αν υπάρχουν καθορισμένες εισφορές και εγγυημένες παροχές και όχι μόνο να δίνουμε χωρίς να γνωρίζουμε τι θα πάρουμε και
-Αν αλλάξει η πολιτική προσλήψεων με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των Ο.Τ.Α. και του δημοσίου, αν αποτραπούν οι 150.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, γιατί αν το ταμείο δεν εισπράττει και δίνει μόνο συντάξεις σε λίγο έτσι κι αλλιώς θα καταρρεύσει,
καλούμαστε να απαντήσουμε αν είναι προτιμότερη η εκτέλεση από την αυτοκτονία μας.
 

Η απάντηση μας δεν μπορεί να είναι άλλη από την καταδίκη των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών και των υποταγμένων, στα συμφέροντα των τοκογλύφων, εκφραστών τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Απάντηση που θα  δοθεί στις 17 Ιουνίου στις κάλπες, ανατρέποντας την πολιτική που είναι υπεύθυνη για τον οικονομικό μαρασμό των ταμείων μας.
Στο πλαίσιο αυτό το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ έκδωσε την ακόλουθη απόφαση

Απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίαση στις 31/5/2012, αφού συζήτησε τα προβλήματα των Ασφαλιστικών Ταμείων και του νέου Οργανισμού 

Παροχών Υγείας των Δημοσίων Υπαλλήλων (του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) αποφάσισε:
1.Επαναβεβαιώνει τη θέση του Δημοσιοϋπαλληλικού Κινήματος, το οποίο τάσσεται σταθερά υπέρ του Δημοσίου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης και ότι διεκδικεί από την Ελληνική πολιτεία την κάλυψη των μεγάλων απωλειών των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων που προέκυψαν, εξαιτίας της υποχρεωτικής συμμετοχής στο PSI, της πολύχρονης κακοδιαχείρισης και εκμετάλλευσης των αποθεματικών τους, από τις Κυβερνήσεις της χώρας μας (χαριστικά δάνεια, επισφαλείς επενδύσεις στο Χρηματιστήριο και στα δομημένα ομόλογα κ.α.) και της μη απόδοσης των οφειλόμενων του κράτους προς τα Ταμεία από την εκμετάλλευση των αποθεματικών τους, για 50 και πλέον χρόνια.

2.Ειδικότερα για το Τ.Ε.Α.Δ.Υ., μετά την ψήφιση του νόμου για τη δημιουργία του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, αποφάσισε να ζητήσει την εξαίρεση του εν λόγω ταμείου από την άμεση ένταξή του στο Ε.Τ.Ε.Α. (τον Ιούνιο του 2012) και να επανεξετάσει το ζήτημα εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2012, αφού μελετήσει καλύτερα όλα τα δεδομένα που θα προκύψουν από τις αναλογιστικές – οικονομοτεχνικές μελέτες, τις οποίες θα κάνει, σε σχέση με τη βιωσιμότητα τόσο του Ε.Τ.Ε.Α. όσο και του Τ.Ε.Α.Δ.Υ., εάν το δεύτερο μείνει εκτός του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης. Επίσης, τα αποθεματικά του Τ.Ε.Α.Δ.Υ., όσα απέμειναν, μετά το «κούρεμα», να παραμείνουν στην αποκλειστική διαχείριση του Ταμείου, μέχρι να αποφασίσουμε οριστικά.

3.Όσον αφορά το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ.) αποφάσισε:
- Να διεκδικήσουμε την κάλυψη των απωλειών του, μέσω των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Ελληνικού κράτους προς τρίτους, δηλαδή το ποσό του 1,2 δις ευρώ που αναλογεί στο Ταμείο Πρόνοιας. (Η πραγματική οφειλή ξεπερνά τα 1,5 δις ευρώ).

- Να ενισχυθεί οικονομικά το εν λόγω Ταμείο με τη μεταφορά του 2% της εισφοράς αλληλεγγύης του Ν. 3986/2011 και του 50% του ποσού της παρακρατούμενης εισφοράς αλληλεγγύης των συνταξιούχων του Δημοσίου στο Τ.Π.Δ.Υ.

Τέλος, για τα μεγάλα ζητήματα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των Δημοσίων Υπαλλήλων, αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για να ενημερωθούμε για την κατάσταση του νέου Οργανισμού Παροχών Υγείας και να διεκδικήσουμε την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο νέος οργανισμός και οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου.

Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

δημοσίευσε ...