Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Εκλογική Αποζημίωση: συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπηρεσιακό ΥΠ.ΕΣ.κ.Μανιτάκη

Ήταν που ήταν στραβό το ........... κλήμα(εκλ. αποζημίωση), το έφαγε και το …μνημόνιο !!!

Δελτίο τύπου της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α.
Το απόγευμα της Πέμπτης 24 Μάιου 2012 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών κ.Μανιτάκη με θέμα συζήτησης την εκλογική αποζημίωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στις επικείμενες εκλογές της 17ης Ιούνη 2012.

Η θέση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ήταν ότι τόσο ο αριθμός των 30.900 συναδέλφων, όσο και το εξευτελιστικό ποσό των 63 ευρώ περίπου που εγκρίθηκε ως εκλογική αποζημίωση για την απασχόληση τους στις εκλογές της 6ης Μαΐου θα πρέπει να αυξηθούν.                                                            

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών αναγνώρισε ότι πράγματι το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης ήταν αναξιοπρεπές για τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ωστόσο όμως υποστήριξε πως λόγο της οικονομικής στενότητας το ποσό που αυτήν τη φορά θα διατεθεί για την διεξαγωγή των εκλογών θα είναι κατά 30% μικρότερο από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Παράλληλα δεσμεύτηκε να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση(την επόμενη εβδομάδα) για τις αποφάσεις που θα παρθούν, ενώ εξετάζει και το ενδεχόμενο κοινής συνάντησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΚΕΔΕ και του ίδιου για το θέμα αυτό.

Χωρίς να θέλουμε να προκαταλάβουμε την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών ή να γίνουμε μάντεις δυσοίωνων καταστάσεων, θεωρούμε πως γίνετε φανερό τι πρόκειται να εισπράξουμε ως απάντηση από τον Υπουργό. Αν μάλιστα αναλογιστούμε την πενιχρή εκλογική αποζημίωση που δόθηκε την προηγούμενη φορά στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το γεγονός ότι η «πίτα» τώρα θα είναι κατά 30% μικρότερη μπορούμε εύκολα να καταλήξουμε στο συμπέρασμα, ότι πιο εύκολα μπορεί η εκλογική αποζημίωση να δεχτεί μείωση παρά να αυξηθεί.

Μπορεί να ήταν καλό το κλίμα της συνάντησης όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του ΥΠ.ΕΣ. για την συνάντηση αλλά το αποτέλεσμα της συνάντησης δεν αποτελεί εξαίρεση από την μνημονιακή πολιτική που ασκείτε σε βάρος των εργαζομένων. 

Μπορεί η εκλογική αποζημίωση να μην αποτελεί το μείζον οικονομικό πρόβλημα των εργαζόμενων μπροστά στις δραματικές μειώσεις των μισθών που μας επέβαλλαν οι συγκυβερνήσεις των μνημονίων, αλλά η προκλητική υπεράσπιση των συμφερόντων των τραπεζιτών και των τοκογλύφων μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως, λεφτά υπάρχουν αλλά … μόνο για τους τραπεζίτες!

Η ανακοίνωση σε μορφή word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...