Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!



"κλεμμένο" από : iskra
ΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΝΤ!
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ
Πανικό έχει προκαλέσει το εκλογικό αποτέλεσμα της Ελλάδας τόσο στο εγχώριο κατεστημένο αλλά και στα ευρωπαϊκά και διεθνή κέντρα της ιμπεριαλιστικής εξουσίας, μαζί με τις αγορές.
Ο αντιδραστικός αυτός συνασπισμός ανησυχεί βαθιά και αισθάνεται ιλίγγους μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να χαθεί ο έλεγχος των ελληνικών εξελίξεων και να τεθεί η χώρα σε τροχιά προοδευτικής μετάβασης.
Από σήμερα Δευτέρα (7/5/2012) άρχισαν τα τύμπανα του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας, με αιχμή τον «κίνδυνο» της «ακυβερνησίας» και αθέτησης των «δεσμεύσεων», τα οποία εκπορεύονται από τις αγορές και τα διεθνή κέντρα χειραγώγησης.
Σε πρώτο πλάνο ξεκίνησαν οι απειλές από τον ΔΝΤ σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και ακολουθούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που σημειώνουν εντυπωσιακή βουτιά, πρώτα απ' όλα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τις μετοχές ειδικά των τραπεζών να καταρρέουν!
Αυτές τις κρίσιμες ώρες η Αριστερά στο σύνολό της οφείλει να επανασχεδιάσει ενωτικά την πορεία της και ο ελληνικός λαός ενωμένος να υπερασπιστεί το αναφαίρετο δικαίωμα του να χαράξει ο ίδιος κυρίαρχα το μέλλον του!
ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ "ΣΤΗΡΙΞΗΣ"
Σε σημερινές της δηλώσεις, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πία Αρενκίλντε ανέφερε πως η Κομισιόν «ελπίζει και αναμένει ότι η μελλοντική ελληνική κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει» στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης της χώρας, κάτι που συμβάλλει σε «μια σταθερή ελληνική οικονομία και είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού».
«Η Επιτροπή παραμένει έτοιμη να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες προωθούνται στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής», πρόσθεσε η εκπρόσωπός της. Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο των συμφωνιών δανεισμού της Ελλάδας από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, «συνιστούν τη βάση για μια οικονομική αναζωογόνηση με βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας», υποστήριξε.
Η Π. Αρενκίλντε απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο όσον αφορά τις δυσκολίες για το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης, λέγοντας ότι επαφίεται στα ελληνικά κόμματα να «εργαστούν με πνεύμα υπευθυνότητας για να σχηματίσουν μια κυβέρνηση με σταθερή πλειοψηφία». «Ελπίζουμε ότι θα σχηματιστεί γρήγορα [η επόμενη] κυβέρνηση» της Ελλάδας, συμπλήρωσε.
«Η ευθύνη βρίσκεται στους ώμους αυτών που εξέλεξε ο ελληνικός λαός» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα είναι ένα δημοκρατικό, κυρίαρχο κράτος. Οι πολίτες της ψήφισαν και εξέλεξαν αυτούς που θα αναλάβουν την ευθύνη της χώρας», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου, προσθέτοντας ότι τα ευρωπαϊκά όργανα και το Eurogroup έχουν επανειλημμένως επισημάνει την πρόθεσή τους να στηρίξουν την Ελλάδα.
«Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης», δήλωσε ο Α. Αλταφάζ και πρόσθεσε: «Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Τα κράτη μέλη και οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δείχνουν την αλληλεγγύη τους. Όμως η αλληλεγγύη είναι αμφίδρομη».
Καταλήγοντας, ο Α. Αλταφάζ τόνισε ότι η Επιτροπή θεωρεί πως είναι πρόωρο να γίνουν εκτιμήσεις, εφόσον δεν έχει ακόμα σχηματιστεί κυβέρνηση στην Ελλάδα. Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι «είναι ουσιαστικής σημασίας η πλήρης και έγκυρη εφαρμογή του δεύτερου προγράμματος, ώστε να ικανοποιηθούν οι στόχοι και να οδηγηθεί το χρέος της χώρας σε βιώσιμα επίπεδα».
ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απειλεί να «παγώσει» την καταβολή των δόσεων προς την Ελλάδα, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας, ανέφερε αξιωματούχος του ταμείου, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Dow Jones Newswire.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αν και οι πιστωτές της Ελλάδας είναι διατεθειμένοι να περιμένουν μέχρι το σχηματισμό κυβέρνησης, δεν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή σχεδίων, πέραν των όσων έχουν συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση.
Επιπλέον, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ ανέφερε ότι η τρόικα δεν θα επισκεφθεί την Ελλάδα μέχρι να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, η οποία θα είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί.
Παράλληλα, αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφερε στο πρακτορείο Dow Jones Newswire ότι το μνημόνιο αποτελεί μονόδρομο για την Ελλάδα και ότι όποιες διαπραγματεύσεις θα γίνουν σε εξαιρετικά περιορισμένα πλαίσια.
ΒΟΥΤΙΑ 6,67% ΣΤΟ ΧΑ, 12,61% ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΛΑΔΟ
Τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες από την αρχή του έτους κατέγραψε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο της Αθήνας, στον «απόηχο» του εκλογικού αποτελέσματος. Οι συναλλαγές ξεκίνησαν με ισχυρές πιέσεις σε όλο το εύρος του ταμπλό και με τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο, καταγράφοντας κάθετη πτώση έως και άνω του 20%.
Οι έντονα πτωτικές τάσεις, μάλιστα, συνοδεύτηκαν από αυξημένο συναλλακτικό όγκο 40,92 εκατ. τεμαχίων και τζίρο 45,85 εκατ. ευρώ. σχεδόν τριπλάσιο του μέσου ημερήσιου τζίρου των προηγούμενων εβδομάδων.
Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 643,87 μονάδες με πτώση 6,67%, έχοντας βρεθεί ενδοσυνεδριακά να υποχωρεί έως και 8,28% στις 632,77 μονάδες.
Για τον τραπεζικό δείκτη, που έφτασε να υποχωρεί έως και 19,63% στη διάρκεια των συναλλαγών, η συνεδρίαση έκλεισε με πτώση 12,61% στις 241,32 μονάδες.
ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΒΛΕΠΕΙ Η CITIGROUP
Σε 75% από 50% αναθεώρησε τη Δευτέρα η Citigroup την εκτίμησή της για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, εξαιτίας του αποτελέσματος των ελληνικών εκλογών.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει τα ελληνικά κόμματα απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζήτησε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε. «Αναμένουμε το σχηματισμό μίας κυβέρνησης της σύνεσης στην Ελλάδα», είπε σε δηλώσεις του στο Βερολίνο. Αυτό σημαίνει, εξήγησε, μία κυβέρνηση «ξεκάθαρου ευρωπαϊκού προσανατολισμού», κάτι που θα αποτελέσει και αντικείμενο συζητήσεων της γερμανικής πλευράς με την Ελλάδα, όπως είπε. «Η Αθήνα θα πρέπει να συνεχίσει να έχει στραμμένο το βλέμμα της προς την Ευρώπη», τόνισε. Ο γερμανός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε πολύπλοκη την κατάσταση στην Ελλάδα και είπε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Εξέφρασε, ωστόσο, κατανόηση για τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων, καθώς πλήττονται διπλά, από τις δημοσιονομικές περικοπές και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Η Ευρώπη δεν πρέπει τώρα «να ξεχαρβαλωθεί», αλλά να συνεχίσει ενωμένα, όπως επιτάσσει το πεπρωμένο της για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό νέων δυνάμεων σε Ασία και Λατινική Αμερική, υποστήριξε.
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ EFSF
Μια έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, αυτό «θα έχει φυσικά τεράστια επίδραση όχι μόνο για άλλες χώρες του προγράμματος, όχι μόνο για τις τράπεζες, αλλά επίσης για την ίδια την Ελλάδα», σημείωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ προσθέτοντας ότι οι δημόσιοι πιστωτές της Ελλάδας θα πληγούν επίσης. «Θα ήταν μια καταστροφή για την Ελλάδα», τόνισε.
Ο Ρέγκλινγκ δήλωσε επίσης πως είναι εντελώς εκτός συζήτησης το ενδεχόμενο ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας να ανακεφαλαιοποιεί απ' ευθείας τράπεζες, μια πρόταση που είχε διατυπωθεί για να βοηθηθούν οι ισπανικές τράπεζες

δημοσίευσε ...