Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Καθεστώς αμοιβής εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις


Επιχειρήσεις ΟΤΑ και Ενιαίο Μισθολόγιο

"κλεμμένο" από : askota.gr
Τέθηκε ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους «εάν το προσωπικό της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης υπάγεται στις ρυθμίσεις των άρθρων 4, 30, 31 και 32 ν.4024/2011.»

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με την υπ’ αριθ. 243/2012 Γνωμοδότησή του, γνωμοδότησε ότι οι υπάλληλοι της Ε.Ε.Τ.Α.Α., ανεξαρτήτως του χαρακτήρα της ως νομικού προσώπου το οποίο δημιούργησαν και στο οποίο βαρύνουσα συμμετοχή έχουν η ΚΕΔΕ και η ΕΝΑΕ (σήμερα ΕΝΠΕ), δεν θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως υπαγόμενοι στο ρυθμιστικό εύρος του άρθρου 4 του Ν.4024/2011. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο και το εν γένει και υπό οιανδήποτε σχέση εργασίας προσωπικό της Ε.Ε.Τ.Α.Α. υπάγεται, ως προς τους μισθούς, αποζημιώσεις, επιδόματα και τις λοιπές απόλαυες του, στις ρυθμίσεις των άρθρων 31 και 32 ν. 4024/11 κατά τις διαλαμβανόμενες στις διατάξεις του πρώτου εξ αυτών επιμέρους διακρίσεις.

Δεδομένου ότι η Ε.Ε.Τ.Α.Α. θεωρείται επιχείρηση Ο.Τ.Α. που λειτουργεί με τη μορφή της ανώνυμης εταιρείας, όπως έχει δε κριθεί (γνμδ. Ν.Σ.Κ. 531/99) και ανήκει στους φορείς του δημόσιου τομέα, ως προς τα θέματα α) των προσλήψεων, β) της ανάθεσης έργων, γ) της σύναψης συμβάσεων προμηθειών, δ) της σύναψης συμβάσεων υπηρεσιών, μπορεί να θεωρηθεί ότι η ανωτέρω γνωμοδότηση αφορά γενικά τις επιχειρήσεις ΟΤΑ, οι οποίες, όπως σας έχουμε ήδη επισημάνει, δεν περιλαμβάνονται στις ρυθμίσεις του ενιαίου μισθολογίου του Ν.4024/2011, εκτός των άρθρων 31 και 32 αυτού.

Πηγή:dimosnet.gr

δημοσίευσε ...