Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Κλείνει παιδικούς σταθμούς ο Δήμος Αθηναίων


Κλείνει άλλους 12 παιδικούς σταθμούς η Δημοτική Αρχή της Αθήνας


«Ενημέρωση για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αθηναίων» σχεδιάζει να κάνει στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας η εκλεγμένη δημοτική αρχή του Γ. Καμίνη.

Στην πραγματικότητα, προωθεί το κλείσιμο άλλων 12 παιδικών σταθμών (ΠΣ) και την κατάργηση 626 θέσεων για παιδάκια, προκαλώντας νέα προβλήματα.
Το προηγούμενο διάστημα, η διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας (ΔΒΑ, οργανισμός του δήμου, έχει την ευθύνη για τους ΠΣ) συγκρότησε «Ομάδα Εργασίας» από υπαλλήλους του ΔΒΑ να κάνουν απεικόνιση των κτιριακών δεδομένων των ΠΣ, να κριθεί η «καταλληλότητά» τους ή μη να φιλοξενούν τέτοια υποδομή, να προτείνουν «χωρητικότητες» για κάθε σταθμό.
Με πρόσχημα την «ακαταλληλότητα» έκλεισαν οκτώ σταθμοί επί δημαρχίας Κακλαμάνη, τέσσερις ήδη επί Καμίνη. Ο σχεδιασμός για παραπέρα συρρίκνωση του ΔΒΑ φάνηκε και στον προϋπολογισμό της δημοτικής αρχής για το 2012 (μείον 11 εκατομμύρια στο ΔΒΑ συγκριτικά με τα προϋπολογισθέντα του 2011). Επιπλέον, μεθοδεύται παραπέρα μείωση του προσωπικού του με την επαπειλούμενη απόλυση 425 συμβασιούχων του, με ό,τι συνεπάγεται στη λειτουργία του.
Με βάση τα εισηγητικά τους για το θέμα προωθούν από τις 5.501 θέσεις χωρητικότητας, που, βάσει εγγράφου του ΔΒΑ, είχαν στις 25/7/2011 οι ΠΣ του δήμου, να περιοριστούν στις 4.875 (-626). Ειδικά στο 5ο ΔΔ (Αγ. Ελευθέριος, Ριζούπολη, Πατήσια, Προμπονάς) μειώνουν τις «προτεινόμενες» θέσεις στους ΠΣ κατά 298!
Με διάφορα προσχήματα «ακαταλληλότητας», για την οποία ευθύνονται οι ίδιοι (υπάρχουν σχέδια οικοδόμησης ΠΣ τουλάχιστον από το 1985, όλα έμειναν στα χαρτιά με ευθύνη κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών ΠΑΣΟΚ/ΝΔ) εισηγούνται να κλείσουν οι εξής σταθμοί.
-- Στο 1ο ΔΔ ο 7ος Εξαρχείων, μισθωμένος, φιλοξενεί σήμερα 34 παιδιά. Η πρόταση είναι του χρόνου να στιβαχτούν στους ΠΣ στις οδούς Μαυρομιχάλη και Νοταρά.
-- Στο 2ο ΔΔ ο 10ος στην οδό Ευφορίωνος 13, μισθωμένος, φιλοξενεί σήμερα 40 παιδιά. Γνωματεύουν ότι του χρόνου «τα παιδιά μπορούν να φιλοξενηθούν σε γειτονικούς σταθμούς».
-- Στο 3ο ΔΔ ο 11ος στην Αιγαλέων 8, με 22 παιδιά φέτος. Τα στέλνουν στον ΠΣ της Σπ. Πάτση που παραμένει κλειστός για επισκευές. Επίσης, ο 13ος στην Αρίστωνος 11, με 26 παιδιά φέτος. Τα στέλνουν στον ΠΣ της Θεσπιέων.
-- Στο 4ο ΔΔ ο 8ος στην Επιδαύρου 69, μισθωμένος, με 38 παιδιά φέτος. Τα στέλνουν στον 1ο ΠΣ στην Ακαδημία Πλάτωνος Α' που παραμένει κλειστός για επισκευές. Επίσης, ο 9ος στην Μετρών 22, μισθωμένος, με 40 παιδιά φέτος. Τα στέλνουν στον 12ο ΠΣ στην Ιωαννίνων 81.
-- Στο 5 ΔΔ μειώνουν δραματικά την «προτεινόμενη» χωρητικότητα κάποιων σταθμών. Παράγοντες του ΔΒΑ τονίζουν ότι με πρόσχημα τον μικρό αριθμό παιδιών, αργά ή γρήγορα θα τους κλείσουν. Π.χ. στον 5ο στην Ηρακλείου 58, μισθωμένος, από 60 παιδιά που φιλοξενεί σήμερα, του μειώνουν την χωρητικότητα στα 16. Στον 8ο στη Ροστάν 28, μισθωμένος, μειώνουν τη χωρητικότητα από 62 σε 25. Στον 11ο στην Νεϊγύ 62, τη μειώνουν από 54 σε 14. Στον 14ο στην Αμασίου 19 τη μειώνουν από 53 σε ...8.
-- Στο 7 ΔΔ ο 12ος στην Ευσταθίου 12, μισθωμένος, με 20 παιδιά φέτος. Του χρόνου μετά την προτεινόμενη «αναστολή λειτουργίας» τα στέλνουν στον ΠΣ της Λάμψα Α'. Επίσης, ο 13ος στην Κολχίδος 7, μισθωμένος, με 19 παιδιά φέτος. Του χρόνου μετά την προτεινόμενη «αναστολή λειτουργίας» τα στέλνουν στον ΠΣ της Αλάστωρος.

"κλεμμένο" από : topontiki

δημοσίευσε ...