Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Δημότες Πειραιά: Παράνομη η Ιδιωτικοποίηση των ακτών μας

Επιστολή των κατοίκων Πειραιά για τη Φρεαττύδα και τα Βοτσαλάκια


Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών
Το Σαββάτο το απόγευμα στις 5 μ.μ. θα γίνει συνάντηση της επιτροπής της πρωτοβουλίας κατοίκων Πειραιά και της ομάδας που έχει αναλάβει την διοργάνωση της εκδήλωσης της 20ης Μαΐου. Η συνάντηση θα γίνει στην παραλία Βοτσαλάκια στο κιόσκι που βρίσκεται δίπλα από το γηπεδάκι του beach volley. Την Τρίτη 15/05/12 στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Συνέλευση Κατοίκων πάλι στο σκάκι, όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις γύρω από το θέμα των παραλιών και οι περαιτέρω δράσεις των πολιτών.
Σε επιστολή τους οι κατοίκοι του Πειραιά αναφέρονται στην κίνηση του Δήμαρχου κ. Μιχαλολιάκου να παραχωρήσει σε έναν ιδιώτη τις παραλίες Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια, με αποτέλεσμα την ιδιωτικοποίηση τους. Με μαζική κινητοποίηση τους το πρωινό της Δημοπρασίας και με κατάθεση 2000 υπογραφών έκαναν σαφές στον Δήμαρχο, ότι δεν επιθυμούν την παραχώρηση των παραλιών αυτών σε ιδιώτες.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν την δημοπρασία ως παράνομη καθώς η Περιφέρεια είχε εκ των προτέρων ακυρώσει την απόφαση του Δημάρχου για παραχώρηση των παραλιών. Ως εκ τούτου σύμφωνα με τους κατοίκους, ο κ. Μιχαλολιάκος παράνομα προχώρησε στη διενέργεια της δημοπρασίας, παραχωρώντας τις παραλίες σε ιδιώτες ενώ κατηγορούν τον Δήμαρχο ότι ουδέποτε ενημέρωσε τους κατοίκους του Πειραιά αλλά ούτε και πήρε την συγκατάθεσή τους για να παραχωρήσει τις παραλίες.

Σύμφωνα με καταγγελίες των πολιτών ο δήμαρχος κλείδωσε την είσοδο του Δημαρχείου και χρησιμοποίησε την δημοτική αστυνομία για να εμποδίσει τους κατοίκους να παρευρεθούν στην δημοπρασία, πράγμα που τελικά δεν κατάφερε.

Οι κάτοικοι του Πειραιά αναφέρουν πως είχαν συγκεντρώσει 2000 υπογραφές σε μόλις πέντε μέρες οι οποίες και παραδόθηκαν στον Δήμαρχο προκειμένου να του γνωστοποιήσουν την αντίθεση τους σε αυτή την ιδιωτικοποίηση. Θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τόσο στον δρόμο όσο και στο δικαστήριο και όρισαν την Κυριακή 20 Μαΐου ως ημέρα επαναοικειοποίησης των παραλιών, καλώντας όλους τους κατοίκους να συμμετέχουν στο ολοήμερο γλέντι που θα πραγματοποιηθεί στην πλαζ Βοτσαλάκια το οποίο θα περιλαμβάνει φαγητό, ποτό, μουσική, συζητήσεις, ομιλίες, συναυλίες, και διάφορα δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.

"κλεμμένο" από :  lifo.gr

δημοσίευσε ...