Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Σε ιδιώτη η καθαριότητα του Δήμου Χερσονήσου (Ηράκλειο Κρήτης)


"Ήταν παραπάνω από σίγουρο ότι οι Δήμαρχοι δεν θα σταματήσουν μόνο στα λόγια και στις απειλές. Στηρίζοντας απόλυτα τις κομματικές τους επιλογές και «κρυμμένοι»  πίσω από τις επιταγές των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που έφεραν τον «Καλλικράτη» και τα μνημόνια, προχωρούν στην επίτευξη των στόχων και στην υλοποίηση των εντολών που έχουν πάρει από τα κομματικά τους «μετερίζια» για την εξασφάλιση των Ιδιωτικών Συμφερόντων των Μεγαλοεργολάβων.

 Στο παραπέντε της ανατροπής, όπως αυτή διαφαίνεται, των πολιτικών που μέλημά τους είναι η εξυπηρέτηση του κεφαλαίου και των τοκογλύφων δανειστών, οι δήμαρχοι προχωράνε  στην Ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της  Καθαριότητας  των Δήμων. Χάνοντας έτσι τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα που μέχρι τώρα είχαν και μετακυλώντας το οικονομικό βάρος της επιλογής τους στις ήδη επιβαρυμένες πλάτες των Δημοτών.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει δυναμικά και ενωτικά να δώσουν την απάντηση τους στην επερχόμενη λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών των Δήμων  και της Διαχείρισης Απορριμμάτων που έρχεται. 

Η Κυριακή 6 του Μάη αποτελεί την αρχή της αντεπίθεσης των εργαζομένων.
 Αναδεικνύοντας με την ψήφο μας την δύναμη της προοπτικής της Αριστεράς, θα  καταδικάσουμε  την σκληρή καπιταλιστική πρακτική  των μνημονιακών δυνάμεων, που θυσιάζουν  στην κυριολεξία  ανθρώπινες ζωές προς χάριν της αύξηση του πλούτου των κεφαλαιοκρατών." m.l.



 Σχόλιο της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α.
Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α., αφού πράξουν το καθήκον την Κυριακή των εκλογών και καταψηφίσουν τα κόμματα του μνημονίου, υπερψηφίζοντας την Αριστερά, το πρώτο που πρέπει να βάλουν ως στόχο στις διεκδικήσεις τους από Δευτέρα θα πρέπει να είναι:
1.Η άμεση πρόσληψη προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας και γενικά τις υπηρεσίες συντήρησης των υποδομών των πόλεων, καθώς και στις κοινωνικές υπηρεσίες και τους παιδικούς σταθμούς και
2.Η επαναφορά της διάταξης ότι η καθαριότητα και το πράσινο δεν μπορούν να εκχωρούνται σε ιδιώτες και ότι μοναδικός υπεύθυνος για την άσκηση αυτών των αρμοδιοτήτων είναι ο Ο.Τ.Α., αλλιώς οι σποραδικές, κυρίως σε περιφερειακό επίπεδο ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν τσουνάμι που θα μας πνίξει!

Ακολουθεί το ρεπορτάζ
Σε ιδιώτη ανέθεσε τις υπηρεσίες καθαριότητας ο Δήμος Χερσονήσου, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο δήμος υπέγραψε την Παρασκευή τη σχετική σύμβαση με την «Ελληνική Εταιρεία Περιβαλλοντικών Συστημάτων», η οποία αφορά «Παροχή υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων και καθαρισμό κοινοχρήστων χώρων των Δημοτικών – Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Χερσονήσου».

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η σύμβαση έχει διάρκεια 32 μήνες και συνολικό προϋπολογισμό 9 εκατ. ευρώ, ενώ χρηματοδοτείται από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας του Δήμου.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος ολικής καθαριότητας στο Δήμο Χερσονήσου και συγκεκριμένα:

1. Η οδοσάρωση των κοινόχρηστων χώρων σ’ όλες τις Δημοτικές Ενότητες (ΔΕ) του Δήμου

2. Η μηχανική σάρωση οδικών αρτηριών (με σύγχρονα και ευέλικτα σάρωθρα)

3. το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων και των οδών, πλατειών, πεζοδρομίων

4. ο καθαρισμός και η αποξήλωση χόρτων στα πρανή των οδών

5. η συντήρηση πρασίνου εντός των ορίων του Δήμου (πάρκα, αλσύλλια και δενδροστοιχίες)

6. Ο καθαρισμός και η συλλογή σκουπιδιών από τις οδούς (δημοτικές, επαρχιακές και την ΠΕΟ Ε-90 Ηρακλείου-Αγ. Νικολάου)

7. Η αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων και απορριμμάτων

8. Η συλλογή, αποκομιδή και εναπόθεση των οικιακών απορριμμάτων, και

9. Η περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών από τους εγκατεστημένους κάδους.

Για την υποστήριξη και την υλοποίησητης σύμβασης, ο Δήμος Χερσονήσου θα διαθέσει με ενοίκιο στην ανάδοχο εταιρεία: 14 απορριμματοφόρα οχήματα και 1 μηχανικό σάρωθρο, ενώ η ανάδοχος εταιρεία επιπρόσθετα οφείλει να διαθέσει για τις ανάγκες του έργου:

· Τρία απορριμματοφόρα οχήματα 16m³

· Δύο απορριμματοφόραοχήματα 6 – 10 m³

· Δύο μικρά απορριμματοφόρα οχήματα 1,5 – 3 m³

· Ένα πλυντήριο κάδων

· Δύο αναρροφητικά σάρωθρα

· Πέντε χορτοκοπτικά μηχανήματα

· 25 αμαξίδια οδοκαθαριστών

· 200 κάδους γενικών απορριμμάτων χωρητικότητας 240 lt

· 500 κάδους γενικών απορριμμάτων χωρητικότητας 1.100 lt,και

· 500 απορριμματοδοχεία πεζοδρομιών και παραλιών χωρητικότητας 50 lt

Στο έργο θα απασχοληθούν 140 εργαζόμενοι, για τρία συνεχή έτη και μάλιστα προερχόμενοι, κατά απόλυτη προτεραιότητα από τα διαμερίσματα του Δήμου Χερσονήσου.
  
"είμαστε φίλοι με τους Γερμανούς"
Διαβάστε περισσότερα: ΕΔΩ 

δημοσίευσε ...