Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Εκλογικό επίδομα : "να κάνει η μάνα ..."


Την κολοκυθιά παίζει το υπουργείο Εσωτερικών με το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης και τον αριθμό των εργαζομένων στους Δήμους που θα είναι και οι μοναδικοί δικαιούχοι της αποζημίωσης.
 Την κολοκυθιά παίζουν και οι υπουργοί με την αξιοπρέπεια μας, όντας λίγες μόνο ώρες πριν την έναρξη του στησίματος της κάλπης κάνει σκληρά παζάρια με την αγωνία των εργαζομένων στους Δήμους, μη εκδίδοντας την τελική κοινή υπουργική απόφαση όπως όριζε η τροπολογία που ψηφίστηκε για το ποσό της εκλογικής αποζημίωσης και τον αριθμό των εργαζομένων που θα είναι δικαιούχοι παίρνοντας   μέρος στην διαδικασία της προετοιμασίας και διεξαγωγής των εκλογών. Από πληροφορίες μαθαίνουμε ότι πρόσθεσαν ακόμα 1800 εργαζόμενους στους ήδη υπάρχοντες 6.500 κουρεύοντας όμως ανάλογα το ποσό της αποζημίωσης από 400€ σε 360€, μεικτά. Οπότε ουδείς ακόμα γνωρίζει που θα κάτσει τελικά η μπίλια της εκλογικής αποζημίωσης, για να χρησιμοποιήσουμε κι εμείς τζογαδόρικους όρους, όπως ακριβώς μας αντιμετωπίζει η μαύρη συγκυβέρνηση.

Στον αντίποδα των εξελίξεων της εκλογικής αποζημίωσης και με δεδομένο την εφαρπαγή του εκλογικού επιδόματος που ήταν ενσωματωμένο με τα μηνιαία έξοδα κίνησης και έχοντας στρέψει όλοι την προσοχή μας εκεί που θέλουν, η "καθεστωτική" νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συνεχίζουν απτόητοι το έργο που τους έχει αναθέσει η τρόικα και οι τοκογλύφοι δανειστές μας.

Με έγγραφο που δημοσιεύσαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας  ζητούν στοιχεία από τις υπηρεσίες των Δήμων σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε διαβουλεύσεις  του υπουργείου με την τρόικα, προετοιμάζοντας το έδαφος για απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις στους Δήμους.

Αναπόφευκτα και ξέχωρα από την δυναμική απάντηση που πρέπει να δώσουμε στην συγκυβέρνηση για τον εμπαιγμό που επιχειρεί εις βάρος των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση με την εκλογική αποζημίωση των αποκλεισμών και της ελεημοσύνης, η καταδίκη των αντιλαϊκών - νεοφιλελεύθερων δυνάμεων των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που αποτελούν την αιτία της οικονομικής και κοινωνικής μας εξαθλίωσης αποτελεί μονόδρομο προς την κάλπη της Κυριακής 6 του Μάη.    

ή ΕΜΕΙΣ ή ΑΥΤΟΙ

Όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε 

   

δημοσίευσε ...