Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 41ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 41ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. 

Που εκφράζει την συμπαράσταση του και στήριξη των κινητοποιήσεων του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του νομού Χανίων για την αποτροπή της Ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής των απορριμμάτων στο Δήμο Χανίων
 

Θεσσαλονίκη, 26 Απριλίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 719A
41ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «GRAND HOTEL PALACE»

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το 41ο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει τη συμπαράσταση και στήριξή του στο Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. του Νομού Χανίων, που αγωνίζεται προκειμένου να ανατρέψει τα σχέδια του Δήμου Χανίων για εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες.

Για τρίτη φορά, η Δημοτική Αρχή Χανίων επιχειρεί να διεξάγει διεθνή διαγωνισμό ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό να πριμοδοτήσει τα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. του Νομού Χανίων, απαντώντας στην τακτική της Δημοτικής Αρχής, η οποία κινείται στο πλαίσιο της πολιτικής του βάρβαρου μνημονίου που εφαρμόζουν κυβέρνηση και τρόικα, προκηρύσσει για αύριο Παρασκευή 27 Απριλίου 2012, 3ωρη στάση εργασίας από τις 8.00 έως τις 11.00 το πρωί.

Η δυναμική αντίδραση και η αγωνιστικότητα των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Νομό Χανίων έχουν αποτρέψει ήδη δύο φορές την εκχώρηση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Χανίων σε ιδιώτες.  Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους έως ότου ανατραπούν οριστικά τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Χανίων.

Η διατήρηση του Δημοσίου και Κοινωνικού χαρακτήρα υπηρεσιών, όπως αυτή της καθαριότητας, που έχουν άμεση σχέση με τον πολίτη είναι επιβεβλημένη. Οι εργαζόμενοι λένε «ΟΧΙ» στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων που θα επιφέρει οικονομική επιβάρυνση των πολιτών μέσω της αύξησης των δημοτικών τελών, απώλεια θέσεων εργασίας και επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
Οι εργαζόμενοι λένε «ΟΧΙ» στη συμπαιγνία κυβέρνησης και ιδιωτικών- επιχειρηματικών συμφερόντων.


ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ 41ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.



 ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 41ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.  

Που εκφράζει την συμπαράσταση του στο δίκαιο αίτημα των Συλλόγων - Μελών της Ομοσπονδίας και των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στις παραμεθόριες περιοχές για τη διατήρηση του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών και της διατήρησης του ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α. στους νησιωτικούς δήμους. 

41ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «GRAND HOTEL PALACE»

Αθήνα, 16 Μαΐου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 763
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το 41ο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας  αλλά και των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των παραμεθορίων περιοχών που βιώνουν σε μεγαλύτερο βαθμό την εξαθλίωση του βιοτικού τους επιπέδου, λόγω της γεωγραφικής τους ιδιαιτερότητας, διεκδικώντας:

1.       Διατήρηση του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών.
2.       Διατήρηση του ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α. (για τους Νησιωτικούς Δήμους).

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ 41ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
 






δημοσίευσε ...