Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Η ψήφος σου δεν πήγε χαμένη.



Συνάδελφοι,
Η εμπιστοσύνη που μου δείξατε με την ψήφο σας στις πρόσφατες εκλογές του Σωματείου μας για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 41ο Τακτικό Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας (ΠΟΕ – ΟΤΑ), δεν πήγε χαμένη.
Συμπαρατάχτηκα με τις  ριζοσπαστικές δυνάμεις του ψηφοδελτίου  της Αυτόνομης Συνδικαλιστικής Κίνησης και Συνεργαζόμενοι,  με κοινό όραμα, με κοινό στόχο για την ανιδιοτελή προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων μας. Συμπαρατάχθηκα  αυθόρμητα αλλά απόλυτα συνειδητά με την Συνδικαλιστική Παράταξη της ΑΣΚ-ΟΤΑ η οποία έστειλε το δικό της  μήνυμα ενότητας  προς όλες τις κατευθύνσεις και  την προοπτική ανατροπής  για νικηφόρους αγώνες των εργαζομένων με θετικά αποτελέσματα. 
Η επιλογή της συμπαράταξης αυτής συνοδεύτηκε από  την αποδοχή  συνέδρων και την επίδειξη της εμπιστοσύνης τους προς την υποψηφιότητά μου για μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας , όπου και με εξέλεξαν.

Συνάδελφοι,
Είναι μεγάλη τιμή και αναγνώριση η εκλογή μου ως μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ που μοναδικό της στήριγμα είχε τους  δυναμικούς αγώνες που δώσαμε στο παρελθόν  και συνεχίζουμε να δίνουμε όλοι μαζί, όλα τα μέλη του Σωματείου μας,  για την ανατροπή της εξαθλιωτικής  κατάστασης  που μας επέφεραν οι βάρβαρες νεοφιλελεύθερες συγκυβερνητικές δυνάμεις των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.  Είναι αναγνώριση   και για τους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά να εκπροσωπούνται με έδρα στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, σκεφτείτε ότι μετά την μακρόπνοη θητεία του φίλου και συναγωνιστή πρ. προέδρου Γιάννη Γκάτσου 1983-2006 ποτέ ξανά δεν υπήρξε στην σύνθεση του Γεν. Συμβουλίου εργαζόμενος από τον τρίτο Δήμο της χώρας. Κι αυτό επίσης «χρεώνεται» στην δυναμική που ανέπτυξε το ταξικό Σωματείο μας όπου πρωτοστατώντας έχει  συνεχή παρουσία σε όλους τους αγώνες του κλάδου.

Παράλληλα οι ευθύνες που προκύπτουν από αυτή την εκλογή είναι πολύ  μεγάλες και γίνονται ακόμα μεγαλύτερες και δυσκολότερες  από τις οικονομικές συγκυρίες που επικρατούν , τις σέβομαι  αλλά δεν  φοβάμαι να τις αναλάβω. Όπως με υπευθυνότητα , δυναμισμό και ανιδιοτέλεια υπηρέτησα και υπηρετώ το Σωματείο και τα μέλη του  που μαζί το  ιδρύσαμε και αγωνιστήκαμε  μέσα σε πολύ  άσχημες συνθήκες , έτσι θα υπηρετήσω όλα τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης  με μοναδικό γνώμονα το δίκιο των εργαζομένων.

Μερικοί κοντόφθαλμοι ξέρω ότι θα προσπαθήσουν να υποβαθμίσουν και να απαξιώσουν  το γεγονός, ότι εργαζόμενος από το Σωματείο μας εκλέχθηκε στο Γεν. Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Είναι αυτοί οι χαμαιλέοντες  συνδικαλιστές που αλλάζουν χρώμα και έρπουν μειώνοντας συναδέλφους για να κρύψουν την δική τους ανικανότητα, που δεν αρθρώνουν πολιτικό - συνδικαλιστικό λόγο παρά μόνο συκοφαντίες και λασπολογίες προς ατομικό τους πάντα  όφελος. Σ’ αυτούς απαντώ να μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, έτσι έμαθαν να δρουν,  γιατί έτσι έμαθαν να ζουν.  

Σας ευχαριστώ όλους  από καρδιάς, τόσο εσάς τους συνάδελφους μου, συναγωνιστές  και μέλη του Σωματείου για την δυνατότητα  που μου δώσατε να πάρω μέρος στο Συνέδριο, όσο και τους συναγωνιστές συναδέλφους συνέδρους που με ανέδειξαν μέλος  του Γεν. Συμβουλίου  και μου δίνουν την ευκαιρία να αγωνιστώ μέσα στην Ομοσπονδία για τα προβλήματα  μας μικρά και μεγάλα.

Μόνο, όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε.
Ή Εμείς ή Αυτοί  !!!   

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Βασίλης Γκιτάκος
Μέλος του Γεν. Συμβουλίου
της ΠΟΕ – ΟΤΑ

δημοσίευσε ...