Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Δεν είμαστε ζητιάνοι ... !!!



ΕΛΕΥΘΕΡΗ                 ΠΕΡΑΙΑΣ : 3/4/2012
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ                                                            
ΕΚΦΡΑΣΗ                                           

 ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ 
η υπομονή μας εξαντλήθηκε
Συνάδελφοι,
Στην τόσο κρίσιμη και άσχημη περίοδο που διανύουμε λόγω της οικονομικής κρίσης και των εξαθλιωτικών μέτρων που μας έχει επιβάλλει η μνημονιακή συγκυβέρνηση της τρόικας και των δανειστών, η Δημοτική Αρχή επέλεξε την ώρα να παίξει παιχνίδια με την πενιχρή πλέον νυχτερινή και την υπερωριακή μας μισθοδοσία.


Η Δημοτική Αρχή γνωρίζει πολύ καλά, γιατί είναι μέρος του συστήματος που μας κυβερνάει, ότι οι μισθοί μας έχουν υποστεί κατακρεούργηση κατά 50% τουλάχιστον, ότι μας γίνονται  επιπλέον αναδρομικές κρατήσεις από την εφαρμογή του ενιαίου «φτωχολογίου», ότι τα χαράτσια του κεφαλικού φόρου και του φόρου ακινήτων καταπόντισαν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ότι τα περισσότερα νοικοκυριά μας είναι υπερχρεωμένα σε τράπεζες και ότι αδυνατούμε πλέον να αντεπεξέλθουμε ακόμα και στις πιο βασικές ανάγκες επιβίωσης.

Παρόλο που τα γνωρίζει όλα αυτά, αντί να καταβάλει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων  στην ώρα τους ώστε να μπορούμε κι εμείς να καλύπτουμε έστω τις βασικές μας ανάγκες, προτιμάει την τακτική του εμπαιγμού αναβάλλοντας συνέχεια την πληρωμή μας, από Τρίτη σε Τετάρτη κι από Τετάρτη σε Παρασκευή, περνώντας έτσι οι εβδομάδες και οι μήνες καταφέρνοντας να σφίξει ακόμα περισσότερο τη θηλιά της οικονομικής μας εξαθλίωσης.         

Δεν είναι δυνατόν να ενταλματοποιούνται οι πληρωμές του Ιδιώτη, όποιος κι αν είναι αυτός, είτε σύμβουλος είτε συνταξιούχος, για έργα που εκτέλεσαν οι εργαζόμενοι του Δήμου και οι ίδιοι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι.
Δεν μπορεί από τη μία να υπερεντατικοποιήται η εργασία μας λόγω έλλειψης προσωπικού  και από την άλλη να μένουμε απλήρωτοι.

Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου να πάρει άμεσα θέση, τόσο για να καταστήσει σαφές στη Δημοτική Αρχή ότι δεν μπορεί να μετατρέπει τους εργαζόμενους σε ζητιάνους για τα δεδουλευμένα τους, όσο και να την δεσμεύσει για τον χρόνο αποπληρωμής. Αν δεν βρει ανταπόκριση, να καλέσει άμεσα Έκτακτη Γενική Συνέλευση για να αποφασιστεί ο τρόπος δράσης προκειμένου να μας καταβληθούν η νυχτερινή προσαύξηση και η υπερωριακή απασχόληση των τριών μηνών που μας οφείλουν.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΗΤΙΑΝΟΙ

Β.ΓΚΙΤΑΚΟΣ
Γ. ΛΕΩΤΣΑΚΟΣ

δημοσίευσε ...