Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Απεργία την 1η του Μάη, αποχή στην προετοιμασιά και διεξαγωγή των εκλογών



 
 Αθήνα, 30 Απριλίου 2012
 Αριθμ. Πρωτ.: 721

Ανακοίνωση - Απόφαση του 41ου Τακτκού Συνεδρίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ για την 

αποχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από κάθε Εκλογική  Εργασία 


 Το 41ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 24 έως τις 27 Απριλίου 2012 αποφάσισε σχετικά με το ζήτημα της εκλογικής αποζημίωσης και ιδιαίτερα μετά το απαράδεκτο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών ότι η 1η Μάη είναι εργάσιμη ημέρα και με την υπό έκδοση κοινή Υπουργική Απόφαση όπου οι δικαιούχοι εργαζόμενοι περιορίζονται στους 6.500 σε όλη την Ελλάδα, τα παρακάτω:


1.       Να προκηρύξει 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΡΙΤΗ 1 ΜΑΪΟΥ 2012 και να απέχουν οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ από κάθε εργασία που έχει να κάνει με την προετοιμασία για τη διεξαγωγή των εκλογών.
      Να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε. τα Εργατικά Κέντρα και τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε ολόκληρη την Ελλάδα για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς αλλά και να διατρανώσουν τη συνέχιση του αγώνα τους για να ανατρέψουν την βάρβαρη πολιτική που μας οδηγεί καθημερινά στην οικονομική εξόντωση.

2.       Να καταγγείλει την κυβέρνηση που προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο και να μας οδηγήσει χωρίς αντίδραση να συμμετέχουμε στις εκλογικές εργασίες, ανακοινώνοντας το ύψος της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης (400,00 ευρώ) αλλά και τους δικαιούχους (6.500) εργαζόμενους λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή των Εθνικών εκλογών.
Το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης και ο περιορισμός των δικαιούχων εργαζομένων, που αναλογεί ένας εργαζόμενος για κάθε 3 εκλογικά τμήματα δείχνει ότι το μόνο που επιδιώκει είναι ο διαχωρισμός των εργαζομένων και η διάσπασή τους.

3.       Να καλέσει τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ΑΠΕΧΟΥΝ από κάθε εργασία που έχει να κάνει με την προετοιμασία, τη διεξαγωγή των εκλογών και τη μεταφορά των αποτελεσμάτων.
4.       Να μην εκτελείται καμία εργασία από τις άλλες υπηρεσίες των Δήμων, εντός ή εκτός ωραρίου εργασίας, που δεν αναφέρεται στα συνήθη καθήκοντά τους.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνονται εργασίες που σχετίζονται με την παραλαβή και μεταφορά του εκλογικού υλικού, ψηφοδελτίων, εκλογικών σάκων κ.λπ.

5.       Να μην λειτουργεί καμία υπηρεσία, που σχετίζεται με τις εκλογές, όπως τα Δημοτολόγια, εκτός ωραρίου εργασίας και το Σαββατοκύριακο των εκλογών.
Το ίδιο ισχύει και για τις υπηρεσίες των Κ.Ε.Π.

Συνάδελφοι,

Η υλοποίηση της απόφασης μας και η συμμετοχή ΟΛΩΝ μας στην ΑΠΟΧΗ από κάθε εκλογική εργασία είναι η μόνη απάντηση στην κυβέρνηση που προσπάθησε και πάλι να μας αιφνιδιάσει αλλά και να μας διασπάσει.
Όταν γνωρίζει μάλιστα, πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. είναι οι μόνοι που απασχολούνται πραγματικά με την προετοιμασία, τη διεξαγωγή και τη μεταφορά των αποτελεσμάτων σε κάθε εκλογική διαδικασία.
Οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. έχουν αξιοπρέπεια και δεν επαιτούν, διεκδικούν και αγωνίζονται.

ΤΟ 41ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...