Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Έτσι θα γίνουν οι μειώσεις προσωπικού στο Δημόσιο, την "γλiτώνουν" οι ... επιστήμονες ?


Ρέππας: Πώς θα γίνουν οι απολύσεις στο Δημόσιο- Την «γλιτώνουν» οι επιστήμονες

"κλεμμένο" από : newpost.gr
Την διαβεβαίβωσή του ότι θα διασφαλιστούν οι θέσεις του επιστημονικού προσωπικού στο δημόσιο τομέα έδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα την εθνική στρατηγική για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. 

Ο κ. Ρέππας, διευκρίνισε ότι το επιστημονικό προσωπικό, «δεν θα χάσει τη θέση του, καθώς η μείωση του προσωπικού κατά 150.000 που θα επιτευχθεί δεν έχει σχέση με τη μείωση του επιστημονικού προσωπικού».
 
«Το Δημόσιο δεν θα στερηθεί των επιστημόνων. Θα αξιολογηθούν για να δούμε αν είναι επαρκείς»,
εξήγησε ο κ. Ρέππας.  
Εξάλλου, οι μειώσεις προσωπικού θα γίνουν αφενός μέσω των συνταξιοδοτήσεων-αποχωρήσεων, μέσω της κατάργησης φορέων όταν έχουμε ιδιωτικοποίηση σε ένα φορέα, που το προσωπικό δεν θα μεταφερθεί στο Δημόσιο.

Επίσης, μπορεί να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των συμβασιούχων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν μέσα στο 2012, όταν οι υπηρεσίες που προσφέρουν θεωρείται πλέον ότι πρέπει να προσφερθούν από άλλη υπηρεσία ή το Κράτος δεν χρειάζεται να δραστηριοποιείται πλέον σε αυτούς τους τομείς».

«Οι απολύσεις θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία με έναν τρόπο ο οποίος εντάσσεται στη μείωση του προσωπικού κατά 150 χιλιάδες ως το 2015. Πρέπει να είναι πολύ σαφές αυτό», κατέληξε ο κ. Ρέππας.

δημοσίευσε ...