Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

"κούρεμα" και στα δάνεια όχι μόνο στους μισθούς!!!



Να «κουρευτούν» τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α.

"κλεμμένο" από : http://www.askota.gr//
Η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. παίρνοντας υπόψη τις μεγάλες μειώσεις των μισθών των εργαζομένων, με την εφαρμογή των αντεργατικών πολιτικών των μνημονίων, το γεγονός ότι οι δανειακές υποχρεώσεις συνομολογήθηκαν σε άλλες συνθήκες, οι οποίες έχουν ανατραπεί, καθώς και το ότι η πληρωμή των δόσεων σε πολλές περιπτώσεις αντιστοιχεί στο 70%-100% των μηνιαίων αποδοχών τους, έχει οδηγήσει πολλούς εργαζόμενους σε αδιέξοδο, ενώ αυξάνονται και τα κρούσματα των αυτοκτονιών.

Οι απόφαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (Τ.Π.Δ.) και οι ρυθμίσεις στις οποίες προσανατολίζεται η κυβέρνηση δεν λύνουν το πρόβλημα, αντίθετα το επιτείνουν μιας και καλούνται οι εργαζόμενοι να κάνουν ρυθμίσεις ευνοϊκές για τις τράπεζες, που παρατείνουν την αποπληρωμή των δόσεων και επιβαρύνουν τους ίδιους, τα παιδιά και τα εγγόνια τους, με τόκους υπερημερίας κλπ.

Για το λόγω αυτό η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. προτείνει:
1.Για όσους εργαζόμενους έχουν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, την ολική διαγραφεί των δανείων προς το Τ.Π.Δ., το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τις Τράπεζες. (Το ατομικό όριο φτώχειας σήμερα είναι τα 7.000€, ενώ το οικογενειακό 15.000€ καθαρές αποδοχές).

2.Για τους υπόλοιπους εργαζόμενους τη διαγραφεί των ποσών που υπερβαίνουν το 30% των μηνιαίων καθαρών αποδοχών τους. Αν π.χ εργαζόμενος παίρνει σήμερα 1.000€ καθαρά και πληρώνει δόσεις που συνολικά είναι πχ. 500€, διαγράφεται το ποσό των 200€, χωρίς παρατείνεται η διάρκεια αποπληρωμής του.
Επίσης σε περίπτωση νέας μείωσης των αποδοχών, αυτομάτως διαγράφεται το ποσό της δόσης, που θα αντιστοιχεί στο πάνω από το 30% των νέων του αποδοχών.

Η Α.Σ.Κ-Ο.Τ.Α. θεωρεί τις παραπάνω προτάσεις ως το ελάχιστο που πρέπει να γίνει, για να μην χαθούν τα σπίτια και οι περιουσίες των εργαζομένων και κυρίως για να μπορούν στοιχειωδώς να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Δεν μπορεί να «κουρεύονται»  μόνο οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων, οι τιμές των προϊόντων να αυξάνουν, τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων να λεηλατούνται και μόνο οι τράπεζες να ευνοούνται!

Η Α.Σ.Κ-Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να υιοθετήσουν και να βελτιώσουν τις παραπάνω προτάσεις και να αναπτυχθεί άμεσα διεκδικητικό κίνημα για την επιβολή τους

δημοσίευσε ...