Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Το σύστημα δείχνει τα δόντια του...


Το κούρεμα της Δημοκρατίας προσεχώς

"κλεμμένο" από : giorgossarris
Όσο κι αν πολλοί αποφεύγουν να το σκέφτονται ο αυταρχισμός και ο εκφασισμός των λειτουργιών του κράτους είναι προ των πυλών, πιθανόν πολύ πιο άμεσα απ' όσο φανταζόμαστε.
Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται ο περιορισμός μέχρι και η απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο με γελοίες ρυθμίσεις του τύπου "να ζητείται άδεια 5 μέρες πριν από την αστυνομία για να γίνει συλλαλητήριο" ή να "ζητείται η συνδρομή της αστυνομίας για την περιφρούρηση όπου χρειάζεται" κλπ. Αυτά δεν είναι σκέψεις μόνο των υπουργείων Δημόσιας τάξης ή της Αστυνομίας αλλά "προτάσεις" φορέων όπως το ΕΒΕΑ και του προέδρου του κ. Μίχαλου στο πλαίσιο δήθεν της σωτηρίας του κέντρου της Αθήνας.
Όλη σχεδόν η πρωινή εκπομπή του MEGA ξοδεύτηκε σήμερα σε αυτό το θέμα με συζητήσεις "αρμοδίων" αλλά και δηλώσεις ιδιοκτητών καταστημάτων που έπαθαν ζημίες στις πρόσφατες διαδηλώσεις. Μέχρι τη χήρα του Ν.Ξυλούρη επιστράτευσαν για να πείσουν ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα. Το πλαίσιο βέβαια μέσα στο οποίο κινήθηκε όλη η συζήτηση ήταν το ότι "το κέντρο ερημώνει εξαιτίας των επεισοδίων"!
Δεν λένε όμως ότι εκτός του κέντρου της Αθήνας ερημώνουν όλα τα εμπορικά κέντρα όλων των συνοικιών αφού εξαφανίστηκε ακόμη και η μυρωδιά του χρήματος από τα χέρια των απλών ανθρώπων. Δεν λένε ότι ειδικά σε ότι αφορά το κέντρο της Αθήνας, αυτό έχει ερημώσει επειδή ο κόσμος δεν έχει χρήματα όχι μόνο για να ψωνίσει αλλά ούτε για βόλτα με το μετρό. Όσο για τις διαδηλώσεις είναι γελοίο να λέει κανείς ότι δημιουργούν φόβο. Όλοι θυμούνται-όσοι θέλουν- ότι το καλοκαίρι πριν την άγρια καταστολή από την αστυνομία των διαδηλώσεων στις 28-29 Ιουνίου οι επαγγελματίες έτριβαν τα χέρια τους για τις δεκάδες χιλιάδες κόσμου που μαζεύονταν κάθε μέρα στην πλατεία Συντάγματος.
Η αλήθεια όμως είναι ότι έφτασε η δύσκολη ώρα της άμεσης λήψης και εφαρμογής ακόμα πιο άγριων μέτρων λεηλασίας του όποιου εισοδήματος έχει απομείνει. Κι αυτό δεν μπορεί παρά να έχει πίσω του αντιδράσεις και μάλιστα άγριες όσο και τα μέτρα που θα ληφθούν. Οπότε η μόνη λύση γι αυτούς είναι ο όλο και μεγαλύτερος περιορισμός της ήδη κουτσουρεμένης Δημοκρατίας και ο εκφασισμός των νομοθετικών πλαισίων.
Η απαγόρευση και ο περιορισμός των συλλαλητηρίων είναι ήδη στο τραπέζι. Εκτός από το MEGA  άρθρα και "σκέψεις" ειδικών και αρμοδίων βρίσκουμε σε πολλές αστικές εφημερίδες κάθε μέρα.
Είναι ολοφάνερο ότι αυτή η οικονομική πολιτική που πνίγει κάθε μέρα τη λαϊκή οικογένεια προκαλώντας όχι ασφυξία αλλά πραγματική απελπισία είναι εντελώς αδύνατον να εφαρμοστεί χωρίς να επιχειρηθεί να συνοδευτεί από σκληρά αυταρχικά μέτρα περιορισμού της έκφρασης του λαού, της διαμαρτυρίας και της οργής του.
Το τι θα κάνουν λοιπόν οι εμπνευστές και υποστηρικτές του μνημονίου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ το βλέπουμε ήδη ή μπορούμε να το φανταστούμε. Το σύστημα δείχνει τα δόντια του.
Η Ελλάδα ετοιμάζεται να φορέσει ρούχο άλλων εποχών γυρίζοντας 40 και 50 χρόνια πίσω.
Αυτό που μένει να δούμε είναι τα δικά μας αντανακλαστικά.
Πως θα απαντήσουμε;

δημοσίευσε ...