Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Δελτίο τύπου της ΠΟΕ - ΟΤΑ για την τροπολογία του Εκλογικού Επιδόματος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. 

Για την κατάθεση τροπολογίας από τον Υπουργό Εσωτερικών που συμπεριλαμβάνει στους δικαιούχους της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης και τους εργαζόμενους στους Δήμους. 




 Αθήνα, 29 Μαρτίου 2012
 Αριθμ. Πρωτ.: 473

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών περί «Ρυθμίσεων για την Τοπική Ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση-Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ» συμπεριελήφθησαν στους δικαιούχους της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης και οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού.


Η καταβολή της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού που συμμετέχουν ενεργά στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή των εκλογών αποτέλεσε βασικό αίτημα της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α., η οποία είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών με αποχή από τις επικείμενες εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν.

Ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η μαχητική διεκδίκηση του καθ’ όλα δίκαιου αιτήματος τους έπιασαν τόπο. Με την κατάθεση της τροπολογίας αίρεται η άδικη και άνιση μεταχείριση σε βάρος των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού, που εξαιρούνταν της χορήγησης της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.



.

δημοσίευσε ...