Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ο "εκπρόσωπος των σουλατσαδόρων" επιτίθεται ...



ΣΕΒ-ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΗΡΥΞΑΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ, ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ΤΗΣ ΕΕ!


"κλεμμένο" από : vathiprasino
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ!
ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

Επίθεση στην Αριστερά έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην έδρα του Συνδέσμου!
Ο κ. Δασκαλόπουλος, συνεπής πάντα στην αντιαριστερή λογική του μονεταρισμού και του άκρατου φιλελευθερισμού, χαρακτήρισε τα κόμματα της Αριστεράς σαν «σταλινικα και μηδενιστικά» ενώ έφτασε στο σημείο να πει πως η Αριστερα είναι «εθνικά ανεύθυνη»!
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ πιο αναλυτικά, είπε ότι ''η σταλινική και μηδενιστική Αριστερά μηδενίζει εκ του ασφαλούς την κατάσταση(!) επειδή γνωρίζει ότι δεν θα κληθεί να κυβερνήσει και γι' αυτό η πολιτική της είναι η άρνηση''.
Φυσικά ο κ. Δασκαλόπουλος ''ξεχνά'', πως το μόνο πραγματικά αρνητικό μέσα στην σημερινή πραγματικότητα είναι η αθλιότητα που παράγει το μνημόνιο και οι πολιτικές που απορρέουν από αυτό!

Στην συνέχεια, απηύθυνε, τάχα μου, κατηγορίες συνολικά στο πολιτικό σύστημα, λέγοντας ότι αντιμετώπισε με τα ψέματα την κρίση, και πως οι πολιτικοί ταγοί μετακύλυσαν τις ευθύνες τους στο λαό επιβάλλοντάς του πολλές άδικες τιμωρίες και ανώφελες θυσίες, τον έκαναν φτωχότερο χωρίς να του δώσουν προοπτική.

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές ο πρόεδρος του ΣΕΒ προσπάθησε να νουθετήσει τη ψήφο του λαού, προς όφελος της τάξης του πάντα, λέγοντας πως «Σε αυτή την κάλπη θα αντιπαραταχθούν ουσιαστικά δύο παρατάξεις: απο τη μία εκείνοι που αγωνίζονται να διατηρήσουν ένα χρεοκοπημένο μοντέλο υπερασπιζόμενοι τα δικά τους παρασιτικά συμφέροντα σε βάρος του λαού και από την άλλη όσοι θέλουν ειλικρινά την επίμοχθη αλλαγή μέσα από μεταρρυθμίσεις, την εθνική πρόοδο μέσα στην ευρωπαϊκή κοίτη. Οι κερδοσκόποι του λαϊκού θυμικού, οι σπεκουλαδόροι του χάους και της αναρχίας, η οποσθοδρομική κομπανία της εθνικής υποτίμησης και της δραχμής θα δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα στη μάχη αυτή», ενώ όπως ήταν φυσικό τάχθηκε, επίσης, υπερ της συγκρότησης κυβέρνησης τεχνοκρατών. Μιας κυβέρνησης δηλαδή που θα εξυπηρετεί πλήρως τα συμφέροντα του κεφαλαίου!

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το ενδεχόμενο νέων περικοπών στις αποδοχές των εργαζομένων, ο κ. Δασκαλόπουλος απέφυγε όπως αναμενόταν άλλωστε να πάρει καθαρή θέση, λέγοντας πως «στο χέρι μας, είπε, είναι να το αποφύγουμε. Δεν μπορώ να δεσμευθώ για λογαριασμό όλων των επιχειρήσεων αλλά στοιχηματίζω ότι καμία απο τις οργανωμένες επιχειρήσεις δεν πρόκειται να κάνει την αυτόματη μείωση 22% στους μισθούς».

Υπεραμύνθηκε την αθλιότητα του PSI επισημαίνοντας πως ήταν ένα σημαντικό βήμα για την άρση αυτής της αβεβαιότητας», τέλος μνημόνευσε ΕΕ και Ευρωζώνη, λέγοντας πως «μπορεί να μας έβαλε δύσκολα, άλλα το 2010 ήμασταν νεκροί και μας έδωσε το φιλί της ζωής. Τώρα που έβαλε τάξη στα δημοσιονομικά, τιμώρησε το απολωλός πρόβατο (δηλ. την Ελλάδα) και υποχρέωσε τους ιδιώτες να υποστούν ζημιές θα δώσει βάρος στην ανάπτυξη. Τα δύσκολα ωστόσο είναι μπροστά μας, καλούμαστε να κάνουμε ένα ηράκλειο έργο αλλαγής αλλά η τήρηση των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων είναι προϋπόθεση για να μην καταστραφούμε».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, κατά της Αριστεράς κάνοντας λόγο για «χάος».
«Το μοναδικό χάος που γνωρίζει η ελληνική κοινωνία είναι αυτό που δημιουργούν από κοινού ο ΣΕΒ, η τρόικα και η κυβέρνηση. Το χάος της φτώχειας, της ανεργίας, της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, της παράδοσης του δημόσιου πλούτου στους ξένους και ντόπιους ισχυρά οικονομικά φίλους του κ. Δασκαλόπουλου.
Όταν ο κ. Δασκαλόπουλος μαζί με τους Σαμαρά, Βενιζέλο και Μπακογιάννη επιτίθενται στην αριστερά , τότε σημαίνει πως η αριστερά δεν είναι με το κόμμα των πλουσίων, δεν είναι με τους λίγους αλλά είναι με τις ανάγκες των πολλών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άμεση και οργισμένη ήταν η απάντηση του ΚΚΕ, που επεσήμανε ότι «χάος είναι η πείνα και η ανεργία που φέρνει η παρασιτική τάξη του κ. Δασκαλόπουλου μαζί με την ΕΕ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, η τρομοκρατία που ασκούν, οι μισθοί των 300€ και η επίθεση εναντίον των ναυτεργατών και όχι ο λαός και ο αγώνας του ενάντια στη βαρβαρότητα»
iskra

Απόσπασμα από την ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, στην ολομέλεια της Βουλής (απαντά στην επίθεση Δασκαλόπουλου)
Ποιες θυσίες έχουν κάνει ο κ. Δασκαλόπουλος και η τάξη του;

Ο κ. Δασκαλόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων έθεσε το δίλημμα Ευρώπη ή χάος και ότι τάχα ο κ. Δασκαλόπουλος, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία είναι η Ευρώπη και όσοι δεν συμφωνούν μαζί τους είναι το χάος.
Μίλησε, επίσης, στο όνομα των θυσιών του ελληνικού λαού. Ποιες θυσίες έχουν κάνει ο κ. Δασκαλόπουλος και η τάξη του; Τεράστιες θυσίες έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν γιατί τους καρατομεί η πολιτική της δικομματικής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι που συνθλίβονται με τα λουκέτα, οι αγρότες, η νέα γενιά που μεταναστεύει. Εν πάση περιπτώσει, ποια βιομηχανία έχει ο κ. Δασκαλόπουλος; Τι παράγει; Πόσες θέσεις εργασίας δημιουργεί; Αυτός δεν είναι Πρόεδρος και εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, είναι εκπρόσωπος των Ελλήνων τοκιστών και σουλατσαδόρων.
 tvxs

δημοσίευσε ...