Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Η ΧΩΡΑ (ξανά) ΣΩΘΗΚΕ…ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ;



"κλεμμένο από" : http://vathiprasino.blogspot.com//

Γράφει ο Δημήτρης Καπέλλας*

Σώθηκε η χώρα- και αν δεν κάνω λάθος  θα πρέπει να είναι 4η ή 5η φορά που σώζεται!!.
“Ιστορική μέρα” αναφώνησε στο πέρας του “eurogroup” ο Λουκάς Παπαδήμος, λόγω της συμφωνίας που υπεγράφη. Ιστορική μέρα είναι σίγουρα, αλλά για ποιους; Αυτό φυσικά  δεν είναι ανακοινώσιμο , αυτό το καταλαβαίνουν όλοι οι πολίτες που βιώνουν μια χρεοκοπημένη πολιτική εδώ και 2,5 χρόνια.
Η ημέρα είναι ιστορική, για τις Τράπεζες, το εξοφλημένο και άδικο  χρηματοπιστωτικό σύστημα, το “παρασιτικό” Κεφάλαιο που περιμένει να αρπάξει Δημόσια περιουσία, και τέλος, ιστορική ημέρα για τον κ. Παπαδήμο και την παρέα του που υπηρετούν πιστά όλα τα παραπάνω!.
Η Συμφωνία που επετεύχθη εκτός από παράνομη είναι βαθιά αντιδημοκρατική, εφόσον παρακάμπτεται -για πολλοστή φορά - το Σύνταγμα υπέρ των δανειστών και των Τραπεζών, καταδικάζοντας μια κοινωνία ολόκληρη, στη φτώχεια και στην ανέχεια.
Τελικά, για ποιά συμφωνία πανηγυρίζει η εντολοδόχος Κυβέρνηση;
Γιατί δόθηκε το “πράσινο” φως για ένα δάνειο 130 δισ. ευρώ, εκ των όποιων ούτε ένα ευρώ δεν θα δοθεί στη χώρα, καθώς τα χρήματα θα κατατίθενται σε ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή του Ελληνικού χρέους, δηλαδή οι δανειστές εξασφαλίζονται, ακόμα και σε περίπτωση που θα διαλυθεί η χώρα ότι αυτοί θα πάρουν τα χρήματα έντοκα έως το τελευταίο ευρώ!
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας, της Ασφάλισης, της Εκπαίδευσης και της Εθνικής Άμυνας, εφόσον όλο θα τεθούν υπό την εποπτεία της task force, κάτι που είναι εντελώς αντίθετο με τα όσα ορίζει το Διεθνές Δίκαιο. Με τη νέα σύμβαση η Ελλάδα παραιτείται και των δικαιωμάτων που πηγάζουν από τη γενική αρχή του δικαίου, δηλαδή το δικαίωμα και την υποχρέωση ενός κράτους να διασφαλίζει την επιβίωση και την ευζωία του πληθυσμού του!
Απαγορεύεται η στάση πληρωμών! Χρήματα από τις δόσεις των δανείων, από τους φόρους, από τις ιδιωτικοποιήσεις θα δεσμεύονται από τους πιστωτές, ώστε ανά πάσα στιγμή να είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα θα πληρώσει τα δάνειά της , μέσα στο επόμενο τρίμηνο, ακόμα και εάν δε μπορεί να καλύψει τις εσωτερικές της ανάγκες -τόσο το χειρότερο, διότι θα υπάρχει Συνταγματική Πρόβλεψη για την αποπληρωμή του χρέους κατά προτεραιότητα.
Και το χειρότερο όλων που κατά τη γνώμη μου ισοδυναμεί με προδοσία, είναι ότι η εφαρμογή της σύμβασης δλδ το δίκαιο των ομολόγων να διέπεται από το  Αγγλικό δίκαιο απεμπολώντας μελλοντικά συμφέροντα της χώρας μας.
Τα 30 δισ. ευρώ (το πιθανότερο να είναι πολλά περισσότερα, αφού το “κούρεμα” είναι μεγαλύτερο) θα δοθούν στις Τράπεζες, προκείμενου να στηριχθούν”, την στιγμή που το Κράτος έως και σήμερα τις έχει προικοδοτήσει  πάνω 100 δισ. Ευρώ. Ωστόσο, δεν θα έχει καμία δικαιοδοσία στις αποφάσεις των Διοικήσεων τους. Με λίγα λόγια ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.. αφού και παίρνουν τα λεφτά ως "ενίσχυση"  και κρατάνε και την κυριότητα στη διαχείριση!!!
Ήδη, τα “παπαγαλάκια” ξεκίνησαν από σήμερα το κελάηδισμα, λέγοντας πως «αυτά τα χρήματα είναι για την στήριξή τους, προκειμένου να μην καταρρεύσουν. Αυτό δε σημαίνει πως αύριο οι Τράπεζες, μπορούν ν' ανοίξουν τις στρόφιγγες για τη χρηματοδότηση της αγοράς».
Φυσικά για ακόμα μια φορά δεν γίνεται καμία πρόβλεψη η σχέδιο για ανάπτυξη, γιατί δεν επενδύει κανείς σε μια χώρα που βυθίζεται στην ύφεση και στη φτώχεια...και τα στοιχεία το δείχνουν σε απόλυτους αριθμούς..
Μα αλήθεια, όταν μιλούν για επενδύσεις και ανάπτυξη από ποιόν την περιμένουν; Ποιος ιδιώτης θα επενδύσει σήμερα; Δεν είχαμε επενδύσεις ιδιωτών, ακόμα και την περίοδο που οι αριθμοί της οικονομίας ευνοούσαν για κάτι τέτοιο. Θα έχουμε σήμερα;
Αυτή τη στιγμή το Κεφάλαιο αναμένει και προσμένει το ξεπούλημα του μεγαλύτερου μέρους της Δημόσιας περιουσίας. Περιμένει ν' αρπάξει τα φιλέτα του Δημοσίου, ώστε να έχουν άμεση κερδοφορία, από την πρώτη, κιόλας μέρα.
Αν δεν αλλάξουμε ρότα, το μέλλον της χώρας διαγράφεται ζοφερό, όπως και το μέλλον όσων ακόμα εργάζονται, αφού θ' απασχολούνται σε επίπεδο μισθολογικής φτώχειας και εργασιακών όρων εξαθλίωσης.
Πρόσφατα, οι “Financial Times”, μια συντηρητική εφημερίδα έγραψε πως «έχουμε φθάσει πλέον στο σημείο όπου η επιτυχία της ακολουθούμενης πολιτικής δε συνάδει με τη Δημοκρατία», και μπορούμε πολύ εύκολα να καταλαβαίνουμε τι σημαίνει για το λαό η βίαιη κατάρρευση των δημοκρατικών θεσμών και λειτουργιών...
Το ερώτημα που τίθεται επιτακτικά σήμερα είναι ένα και μοναδικό: Με ποια δικαιοδοσία και ποια εντολή υπογράφει μια Κυβέρνηση που δεν έχει την έγκριση του λαού, δεσμεύοντας το μέλλον το δικό μας και της χώρας; 
Σήμερα επείγει όσο ποτέ άλλοτε  η ανάγκη δημιουργίας ενός αντί- μνημονιακού και αντί- νεοφιλελεύθερου μετώπου αντίστασης, με σαφή πολιτικοιδεολογικά χαρακτηριστικά και  προοπτική εξουσίας προκειμένου να ακυρώσει ανατρέποντας αυτή τη πορεία ολέθρου και εξαθλίωσης  της χώρας και του λαού!!

δημοσίευσε ...