Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ρυθμίζονται με νόμο τα Στεγαστικά και Καταναλωτικά Δάνεια



"Αφού βγήκαν οι πρώτες αποφάσεις από τη δικαιοσύνη για διαγραφή χρέους δανείων λόγω αδυναμίας πληρωμής, τώρα τρέχουν να βγάλουν νόμους ώστε να  διαφυλάξουν τις Τράπεζες και όχι τους δανειολήπτες και τα νοικοκυριά όπως θέλουν να πλασάρουν  .... "

Διαπραγματεύσεις Κουτρουμάνη με τις τράπεζες
Ρυθμίζονται με νόμο στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια

"κλεμμένο" από : protothema.gr
Γιάννης Αντύπας
Η συζήτηση θα συνεχιστεί την Τρίτη με στόχο η ρύθμιση να κατατεθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας στη Βουλή. Η ιδέα είναι πως οι πληρωμές προς τράπεζες δεν θα πρέπει να ξεπερνούν ένα ποσοστό επί του εισοδήματος του κάθε νοικοκυριού. Ένας κανόνας με βάση τον οποίο θα έπρεπε να έχουν δοθεί τα δάνεια τα προηγούμενα χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση έχει ήδη προβεί σε νομοθετική παρέμβαση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ότι προχτές, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, περιορίστηκε η παρακράτηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στα 3/10 του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων.

Διευκολύνσεις
Σε επιστολή του προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ο κ. Γιώργος Κουτρουμάνης προτείνει διάφορες μεθόδους διευκόλυνσης των δανειοληπτών, από επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής μέχρι πληρωμή μόνο των τόκων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

δημοσίευσε ...