Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Καταχειροκροτήθηκε το μανιάτικο μοιρολόι !!!



Ύμνος στον Νικ.Βρεττάκο και στη Καρδίτσα
"κλεμμένο" απόhttp://www.notospress.gr//
Πάνω από 2.500 Χορωδοί έλαβαν μέρος ,μεταξύ αυτών και το 1ο Δημοτικό σχολείο Σκάλας, από 8-12 Φεβρουαρίου 2012  στη μεγαλύτερη Φεστιβαλική Χορωδιακή Εκδήλωση που γίνεται στην Ελλάδα, την 4η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας  και υλοποιείται στα πλαίσια του 30ου Διεθνούς  Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Πενήντα δύο ( 52) Σχολικές Χορωδίες από Ελλάδα και εξωτερικό βρέθηκαν στην Καρδίτσα για ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που αγγίζει την Εκπαίδευση.
Αξιόλογες και ποιοτικές Σχολικές Χορωδίες αυστηρά επιλεγμένες από  Πειραιά, Πτολεμαΐδα, Kατερίνη, Λαμία, Ηράκλειο, Ρόδο, Ζάκυνθο, Καλαμαριά, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Περιστέρι, Κόρινθο, Ίο, Λεμεσό Κύπρου, Αμοργό, Καλαμάτα, Καλαμπάκα, Πειραιά, Βόλο, Δράμα, Αγρίνιο, Κομοτηνή, Γιαννιτσά, Βάγια Θηβών, Λάρισα, Σίνδο Θεσσαλονίκης, Τρίκαλα, Σκάλα Λακωνίας, Φλώρινα, Δράμα, Καρδίτσα, Άνδρο, Μουζάκι, Κρυονέρι Αττικής κλπ  συμμετείχαν στην 4η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών , παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Η Λακωνία εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά από τη χορωδία του 1ο Δημοτικού σχολείου Σκάλας και έκλεψε τις εντυπώσεις με τα μελοποιημένα ποιήματα του Νικ. Βρεττάκου ενώ οι μαθητές  της Σκάλας αποθεώθηκαν από το κοινό-και ιδιαίτερα η 7χρονη Μαστρογιαννάκου Αγγελική   - με το μανιάτικο μοιρολόι και το παραδοσιακό τρα γούδι της Μάνης.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Αλέξης Κωστάλας ,ο οποίος έδωσε  τον λόγο στον δάσκαλο κ. Παν. Καραμούζη κατά παρέκκλιση της εκδήλωσης ,για να μιλήσει στους χορωδούς για τον Νικ. Βρεττάκο .Την επιμέλεια της χορωδίας είχαν οι μουσικοί κ.κ. Φενέρη – Κοντογιάννη. Ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του 1ου Δημ. Σχ.Σκάλας ευχαριστούν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα για την συνδρομή τους στην επιτυχημένη παρουσία.

δημοσίευσε ...