Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ



"Μετά την ανακοίνωση - καταγγελία κατά του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων για εργοδοτικό συνδικαλισμό, η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση του ΕΔΣΝΑ κατέθεσε πρόταση μομφής για την απεργοσπαστική  στάση του προέδρου στις πρόσφατες κινητοποιήσεις του κλάδου."
  
"κλεμμένο" απόhttp://kinisi-esdkna.blogspot.com//
Πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΔΣ του Σωματείου

Αθήνα 16-2-2012
Προς  ΔΣ Σωματείου εργαζομένων ΕΔΣΝΑ
(υποβάλλεται στον Γενικό Γραμματέα προς επίδοση στα μέλη)

Η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση καταθέτει στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΔΣ για απεργοσπαστική συμπεριφορά και για παραβίαση των καταστατικών κανόνων και αρχών της λειτουργίας του Δ.Σ.
Συγκεκριμένα:
Την Δευτέρα 13-2-2012 με την Αριθμ.  Πρωτ. 169 απόφαση της Εκτελεστικής  Επιτροπής  (Ε.Ε) της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε προκηρυχτεί  τετράωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους του ΕΔΣΝΑ , στις 11.00 το μεσημέρι  προκειμένου να  είμαστε ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. που θα γινόταν στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων .
Στην εν λόγω συνεδρίαση το ΔΣ του ΕΔΣΝΑ θα συζητούσε διαδικασίες και ζητήματα για την κατασκευή και λειτουργία των 4 εγκαταστάσεων επεξεργασίας με ΣΔΙΤ σε εφαρμογή  του ΠΕ.Σ.Δ.Α.
Η απόφαση αυτή θα ήταν η πρώτη  οργανωμένη απόφαση  του νέου ΕΔΣΝΑ για την εκχώρηση της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων σε Ιδιώτες.
Ο πρόεδρος του σωματείου συνάδελφος Γ. Ζαχαρόπουλος δρώντας απεργοσπαστικά δεν συνέδραμε ως όφειλε την απόφαση της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν κάλεσε σε συνεδρίαση το Δ.Σ του σωματείου, ούτε απευθύνθηκε με οποιονδήποτε τρόπο προς τους εκπροσώπους των παρατάξεων του  ΔΣ για την οργάνωση παρέμβασης στο ΔΣ, δεν φρόντισε να συμμετέχουν οι συνάδελφοι στην στάση εργασίας και στην συγκέντρωση και  δεν συμμετείχε ούτε ο ίδιος. Βρίσκεται μέσα στο κτήριο από νωρίς, βλέπει  ότι οι αστυνομικές δυνάμεις αποκλείουν  την είσοδο των εργαζομένων και των μελών της ΕΕ και του ΓΣ της ΠΟΕ ΟΤΑ, δεν κάνει τίποτα και  αντί να αποχωρήσει,  ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, συνεχίζει  να παραμένει στο κτήριο και επιτρέπει  να καταγγελθούν ως τραμπούκοι οι αποκλεισμένοι από τις αστυνομικές δυνάμεις εργαζόμενοι. 
Ο πρόεδρος του σωματείου όφειλε να έχει αναλάβει πρώτος την πρωτοβουλία για κινητοποίηση των εργαζομένων και παρέμβαση στο ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, προκειμένου η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης  της 4-10-2011 να μην μένει στα χαρτιά.
Ο πρόεδρος του σωματείου ακόμα και στην περίπτωση που διαφωνούσε ο ίδιος με την απόφαση της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ,  όφειλε να συγκαλέσει το ΔΣ του σωματείου προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα.
Αγνόησε προκλητικά το Δ.Σ , δεν το ενημέρωσε, αδράνησε ενάντια στη βούληση των εργαζομένων, καλλιεργεί τον φόβο  και αποτρέπει συστηματικά την κινητοποίηση των εργαζομένων .
Μετά από αυτά ζητάμε την υιοθέτηση πρότασης μομφής από το Δ.Σ στο πρόσωπο του συνάδελφου Γ. Ζαχαρόπουλου και την δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης και εν τέλει απεργοσπαστικής συμπεριφοράς του.
Γ. Ασημακοπούλου, Μέλος ΔΣ

-----------------------------------------------------------------------------
"είχε προηγηθεί η ανακοίνωση - καταγγελία"...

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ- ΕΔΣΝΑ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ
Απευθύνομαι ανοικτά και δημόσια στον Πρόεδρο του Σωματείου μας.
Χτες, Δευτέρα 13 Φλεβάρη, ενόψη της συζήτησης στο ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, για την υλοποίηση των μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, οι εργαζόμενοι του Συνδέσμου βγήκαν μπροστά και ο Πρόεδρος του Σωματείου ήταν απέναντι!
Πρόεδρε,
Ø   Είχες στα χέρια σου το ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της  4-10-2011,
Ø   Είχες τις ανακοινώσεις  των δύο παρατάξεων (Α.ΕΝ.Κ., ΠΑΣΚΕ ) και την εκφρασμένη θέση της τρίτης παράταξης (ΠΑΜΕ), από την Πέμπτη 9-2-2011, που καλούσαν σε κινητοποίηση ενόψη της Συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΣΔΝΑ,
Ø   Γνώριζες την πρωτοβουλία εργαζομένων, την ίδια μέρα, ώστε  να κατατεθεί ενυπόγραφη διαμαρτυρία στο ΔΣ του ΕΔΣΝΑ
και ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΙΠΟΤΑ !
Πρόεδρε, όφειλες να  συγκαλέσεις το ΔΣ του Σωματείου  για να υπάρχει  και  Απόφαση για την παρέμβαση στο ΔΣ. Μια Απόφαση που θα κάλυπτε τους συναδέλφους να παραβρεθούν. Δεν το έκανες; Γιατί;
Τη φωνή των εργαζομένων,  που δεν άκουσες εσύ, την άκουσε η ΠΟΕ ΟΤΑ, που  μέχρι σήμερα έχει τα αυτιά και τα μάτια ανοικτά κατά των  ιδιωτικοποιήσεων  και του σχεδίου για την επεξεργασία σύμμεικτων απορριμμάτων .
Ενημερώθηκες, όπως όλοι μας, για την Απόφαση της Ε.Ε. ΠΟΕ ΟΤΑ για στάση εργασίας των εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ και κινητοποίηση.
Εσύ, τι έκανες; Διαμήνυσες στους εργαζόμενους ότι ο ΧΥΤΑ δουλεύει κανονικά. Ξέχασες να τους πεις ότι έχουμε στάση εργασίας μετά τις 11.00.  Γιατί;
Τι έκανες, Πρόεδρε, τη Δευτέρα όταν οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο Υπουργείο Μεταφορών και αποκλείστηκε η είσοδος τους στο χώρο της συνεδρίασης από τις δυνάμεις της αστυνομίας;
Διάλεξες να παραμείνεις μέσα συνομιλώντας με τα μέλη της Διοίκησης, τη μόνη συνδικαλιστική πρακτική που εξασκείς με επιτυχία.
Τι συζητούσες Πρόεδρε; Πως θα αρθεί ο αποκλεισμός των εργαζομένων; Αν ναι, γιατί όταν απέτυχες δεν αποχώρησες και εσύ διαμαρτυρόμενος;
Άφησες την ωρυόμενη συνάδελφο να μου κραυγάζει «μάζεψε τους τραμπούκους σου από έξω». Το χρεώνεσαι Πρόεδρε αυτό!
Έχεις απομονωθεί! Είσαι απέναντι στους εργαζόμενους!
Απλά, πουλάς παραγοντιλίκι στη Διοίκηση. Είναι  χωρίς αντίκρυσμα όμως!
Όσο νωρίτερα το καταλάβουν, τόσο καλύτερα. Με τέτοιους όρους δεν σου πρέπει η θέση του Προέδρου του Σωματείου.
Υ.Γ. Πράγματι,  χρειάζεται ειλικρινής και γόνιμος  διάλογος για να πάμε ένα βήμα μπροστά. Όμως διάλογος με τους εργαζόμενους και τις  υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ αποκλεισμένους στη γωνία δεν γίνεται! Πόσοι άλλοι μπορούν να φωτίσουν  τις στημένες παγίδες για την απώλεια κοινοτικών πόρων, για την απώλεια εσόδων, για τον έλεγχο του συστήματος και άλλα πολλά που οι διάφοροι σύμβουλοι ξεχνάνε να πουν;
                     
Αθήνα 14-2-2012
Γεωργία Ασημακοπούλου , Μέλος ΔΣ

δημοσίευσε ...