Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Άρχισαν οι Ιδιωτικοποιήσεις στις Καθαριότητες των Δήμων


Aνάθεση της καθαριότητας της Τροιζηνίας σε ιδιώτη

"κλεμμένο" απόhttp://plateiaippodameias.blogspot.com//

Η μη έγκριση πρόσληψης προσωπικού με δίμηνη σύμβαση, καθώς και η λήξη των 8μηνων συμβάσεων εργατών καθαριότητας δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα με τα απορρίμματα και τη διαχείρισή τους στο Δήμο Τροιζηνίας, που απειλήθηκε ακόμα και με διακοπή στην παροχή κάθε υπηρεσίας καθαριότητας (από 40 οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας έφτασαν στους 10). Κατόπιν τούτου & προς αποφυγήν «σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια υγεία» ο Δήμαρχος κ. Γ. Σαμπάνης αποφάσισε την ανάθεση της αποκομιδής των οικιακών απορριμμάτων και της καθαριότητας των κοινοχρήστων χώρων σε ιδιώτη.
Συγκεκριμένα το έργο ανατέθηκε στην εταιρεία «Εργοδυναμική ΑΤΕΕ»,
η οποία μετά από την σχετική έρευνα αγοράς έκανε την προσφορά με τη χαμηλότερη χρέωση στο Δήμο (ποσού 19.800 € προ ΦΠΑ με ίδια μέσα και 16.200 € προ ΦΠΑ με μέσα του Δήμου), έναντι της εταιρείας «Ελληνική Ανακύκλωση ΕΠΕ» (ποσού 22.000 € προ ΦΠΑ με ίδια μέσα και 19.000 € με μέσα του Δήμου).
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απόφαση του Δημάρχου η διαδικασία εκπόνησης της απαραίτητης μελέτης, ώστε να διενεργηθεί ο σχετικός διαγωνισμός, μέσω του οποίου θα ανατεθεί σε ιδιώτη η αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου Τροιζηνίας, θα απαιτήσει χρόνο τουλάχιστον δύο μηνών, όσο δηλαδή διαρκεί η ανάθεση στην εταιρεία «Εργοδυναμική ΑΤΕΕ», η οποία από 6/2 έως 5/4, με δικό της προσωπικό και χρησιμοποιώντας μέσα του Δήμου θα παρέχει υπηρεσίες καθαριότητας σε ολόκληρο το Δήμο Τροιζηνίας.
www.neaepohi.gr/

δημοσίευσε ...