Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Η Σκληρή Πραγματικότητα των Απλήρωτων Εργαζομένων...


Χιλιάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α.


Χιλιάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι υπάρχουν σήμερα στους Ο.Τ.Α. Κυρίως είναι εργαζόμενοι συμβασιούχοι ή εργαζόμενοι σε διάφορα κοινωνικά προγράμματα, ενώ το τελεταίο διάστημα πολλαπλασιάζονται και οι περιπτώσεις καθυστέρησης πληρωμής και του λεγόμενου τακτικού προσωπικού των δήμων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Δήμου Βύρωνα το προηγούμενο διάστημα. Η κατάσταση αυτή φαίνεται οτι θα ενταθεί το επόμενο διάστημα κυρίως λόγω της μνημονιακής πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης Παπαδήμου και των συνεχών περικοπών των επιχορηγήσεων στους Ο.Τ.Α. Η κατάσταση αυτή θα χρησιμοποιηθεί σε βάρος των εργαζομένων με στόχο την κατάργηση υπηρεσιών και θέσεων και την απόλυση προσωπικού.
Αυτή η πολιτική δεν πρέπει να περάσει. Με τον αγώνα των εργαζομένων πρέπει να ανατραπεί η κυβέρνηση και η αντιλαϊκή της πολιτική. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος αν θέλουμε να μη ζήσουμε εφιαλτικές καταστάσεις το 2012!!!
Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς Δήμους:

Δήμος Αιγάλεω:250 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από 2 μέχρι και 4 μήνες.

Δήμος Αθηναίων: Οι συμβασιούχοι παίρνουν Νοέμβρη και Δεκέμβρη προκαταβολές και όχι μισθοδοσία. Επίσης, 34 εργαζόμενοι στο Βρεφοκομείο είναι απλήρωτοι και διεκδικούν τα λεφτά τους ανάμεσα στον πάρεδρο και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Δήμος Ασπρόπυργου: 56 εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και σχεδόν 5 μήνες.

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Οι εργαζόμενοι στο δημοτικό ραδιόφωνο είναι 5 ½ μήνες απλήρωτοι.

Δήμος Περάματος: Οι συμβασιούχοι είναι απλήρωτοι εδώ και 2 μήνες, ενώ οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση φτάνουν και τους 5 μήνες.

Δήμος Κορυδαλλού: Οι εργαζόμενοι με δικαστικές αποφάσεις έχουν να πληρωθούν 5 μήνες.

Δήμος Φυλής: Οι εργαζόμενοι στο δημοτικό ραδιόφωνο είναι απλήρωτοι κατά μέσο όρο 10 μήνες.

ΕΔΣΝΑ: 94 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για 3 μήνες.

Δήμος Καισαριανής: Δεν καταβάλλεται το γάλα στους εργαζόμενους που το δικαιούνται εδώ και 10 μήνες, ενώ δεν έχουν καταβληθεί αναδρομικά προηγούμενων χρόνων σε εργαζόμενους του Πνευματικού Κέντρου.

Απλήρωτοι τέλος υπάρχουν ακόμη και σε άλλους δήμους, όπως, για παράδειγμα, στο  
Δήμο Αλίμου, ενώ δεν πρέπει να λησμονούνται και οι απλήρωτες καθαρίστριες σχολείων.

-----------------------------------------
@ αυτό βέβαια δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι σε Δημάρχους και Συνδικαλιστικές Ηγεσίες για να εφαρμόζουν  "εκφοβιστικά" διλήμματα του τύπου "το μη χείρον βέλτιστο" ...

δημοσίευσε ...