Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΟΧΙ της Ο.Κ.Ε. στη μη συμμετοχή συνδικαλιστών στα Πειθαρχικά




"κλεμμένο" από : http://www.aftodioikisi.gr/

ΟΚΕ: Αντίθετη με τη μη συμμετοχή συνδικαλιστών στα Πειθαρχικά

Την αντίθεσή της στη μη συμμετοχή συνδικαλιστών στα πειθαρχικά συμβούλια αλλά και τη συμμετοχή σε αυτά υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες, εκφράζει με γνωμοδότησή της η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, μετά την αποστολή σε αυτήν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης του νέου Πειθαρχικού Δίκαιου του Δημοσίου, το οποίο κατατέθηκε στα μέσα Δεκέμβρη στη Βουλή.  Επιπλέον, η ΟΚΕ, της οποίας πρόεδρος -υπενθυμίζεται- είναι ο τ. πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, προτείνει να συνδεθεί το Πειθαρχικό Δίκαιο των δημόσιων υπαλλήλων με τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων, καθώς και με τη μισθολογική και βαθμολογική τους εξέλιξη.
«Η παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων στα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι εξαιρετικά σημαντική και υπηρετεί ουσιαστικά την απονομή Δικαιοσύνης. Επομένως, θεωρείται αναγκαία η επαναξιολόγηση των ρυθμίσεων που απομακρύνουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων, καθώς η όποια μέχρι σήμερα ατιμωρησία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη συμμετοχή τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια», σημειώνει η ΟΚΕ.
Και συμπληρώνει: «Ομοίως θα πρέπει να επανεξετασθεί και η προβλεπόμενη από το Σχέδιο Νόμου στελέχωση των υπηρεσιακών συμβουλίων μέσω υπαλλήλων άλλων υπηρεσιών, σύμφωνα με την οποία, εφόσον εφαρμοσθεί, θα καλείται ένα υπηρεσιακό συμβούλιο να κρίνει, χωρίς να έχει πραγματική εικόνα των διοικητικών διαδικασιών και λειτουργιών κάθε υπηρεσίας».

 Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη γνωμοδότηση της ΟΚΕ.

δημοσίευσε ...