Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Το Σωματείο δεν είναι τσιφλίκι κανενός !!!



Τσιφλίκι κανενός
Πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό από όλους και ιδιαίτερα από την "κεφαλή" του Δ.Σ, που όλοι πλέον ξέρουμε με τι διαδικασίες κατέχουν αυτές τις θέσεις, ότι το Σωματείο Οδηγών - Μηχανικών & Εργ/των του Δήμου Πειραιά δεν αποτελεί τσιφλίκι κανενός.

Αλαζονική συμπεριφορά
Οι αλαζονικές συμπεριφορές και τα καθημερινά ολισθήματα του Προεδρείου, που συμπαρασύρουν μαζί τους  και τα νεότερα και φυσιολογικά χωρίς την ανάλογη εμπειρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθιστώντας τα συνυπεύθυνα, πρέπει να ξέρουν ότι λειτουργούν αφενός διασπαστικά για τα μέλη του Σωματείου αλλά αφετέρου πολύ ευχάριστα για την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, ειδικά  στην "εμπόλεμη" κατάσταση που βρισκόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι αυτή την περίοδο .

Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές στα μέλη
Η πρωτοφανή στα χρονικά ενέργεια σαν την προχτεσινή (10-1-2012), να διώξετε από την αίθουσα του Σωματείου τα μέλη  που ήρθαν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους, αλλά και θέματα που τους απασχολούν και χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης, κινούνται στα όρια της γκετοποίησης του Σωματείου.
Δεν μπορείτε και δεν νομιμοποιήστε εξάλλου από πουθενά  να απαγορεύετε την παρουσία στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου των μελών που θέλουν να έχουν ενεργή συμμετοχή και να παραβρεθούν για να ακούσουν τι αποφασίζετε για αυτούς, εκτός αν έχετε κάτι να τους κρύψετε ...!!!
Ανάθεση της Επισκευής και Συντήρησης των οχημάτων σε Ιδιώτη
Αν και άργησαν, έφεραν επιτέλους το θέμα της ανάθεσης σε Ιδιωτικά Συνεργεία της συντήρησης και επισκευής των οχημάτων - μηχανημάτων που πρόκειται να προμηθευτεί ο Δήμος βάση της αποφάσεως της Οικονομικής Επιτροπής. Δεν ξέρουμε όμως και δεν ανακοινώθηκε τίποτα, για το τι αποφάσισε να πράξει το Σωματείο στην ενέργεια αυτή Ιδιωτικοποίησης που προχωράει ο Δήμος, όπως και αν έγινε λόγος συνολικά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Τμήμα Επισκευής και Συντήρησης Οχημάτων - Μηχανημάτων από την σοβαρή έλλειψη προσωπικού που οδηγεί το Τμήμα σε απαξίωση και μαρασμό με όλα τα επακόλουθα.


Απαξίωση του Τμήματος
Στις προσλήψεις, έστω και συμβασιούχων ορισμένου χρόνου δεν είδαμε ποτέ να ζητάνε τεχνικό προσωπικό για να καλυφθούν τουλάχιστον οι στοιχειώδης ανάγκες των βαρδιών. Έτσι όλο το βάρος πέφτει στο ελλειπέστατο υπάρχων προσωπικό, με συνέπεια να υπάρχει υπερεντατικοποίηση της εργασίας και μάλιστα κάτω από καθόλου καλές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους.
Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν προκύψει και έρχονται να προστεθούν σ' αυτά που μας δημιούργησαν οι αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης, όμως χωρίς διάλογο μεταξύ μας, ενότητα και ομόνοια δεν πρόκειται να βρουν λύση.


Εκβιαστικά διλήμματα
Τα δε παπαγαλάκια που έχουν βγει από το κλουβί τους και τρομοκρατούν τους εργαζόμενους με εκβιαστικά διλήμματα, παρ' ότι ο ρόλος του συνδικαλιστή δεν είναι να υιοθετεί τις τακτικές των κυβερνώντων που μας έφεραν σ' αυτή την οδυνηρή κατάσταση και να τις κάνει πράξη, πρέπει να καταλάβουν ότι εκτείθονται ανεπανόρθωτα στα μάτια των συναδέλφων.
Ενημερώστε τα μέλη όπως πρέπει λέγοντας αλήθειες χωρίς να  ωραιοποιείται, αλλά ούτε και να τρομοκρατείτε τον κόσμο "πατώντας" πάνω στις οικονομικές του ανάγκες. Όλα τα μέλη μας ξέρουν και το έχουν αποδείξει πως  αγώνας χωρίς θυσίες δεν γίνετε ή είναι σικέ.    

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν θυμάστε ότι υπάρχει απόφαση για Γενική Συνέλευση προγραμματισμένη για τις 19 Ιανουαρίου 2012. Δεν έχουμε δει ακόμα, μία εβδομάδα σχεδόν πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της, καμία ανακοίνωση - κάλεσμα, τι περιμένετε ? 

Βασίλης Γκιτάκος
Μέλος του
Σ.Ο.Μ.Ε.Δ.Π.
 

δημοσίευσε ...