Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 12 / 1 / 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 
των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του νομού Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 (9.00π.μ. - 12.00) για την αποτροπή της προσπάθειας Ιδιωτικοποίησης της Καθαριότητας στο Δήμο Λαγκαδά.
Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 10.00 π.μ. στο Δημαρχείο Λαγκαδά (Ν. Παπαγεωργίου 2)


Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 33
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει την προκήρυξη 3ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, από τις 9.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 για τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιδρούν στην πρώτη οργανωμένη προσπάθεια που γίνεται στην Κεντρική Μακεδονία για εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτη. Μία τέτοια εξέλιξη σημαίνει κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα έχει ως συνέπεια απολύσεις εργαζομένων και μεγάλο οικονομικό βάρος για τους πολίτες.

Με την 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν στις 10.00 το πρωί στο Δημαρχείο Λαγκαδά (Ν. Παπαγεωργίου 2), οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης θα δώσουν την πρώτη δυναμική απάντηση τους στις επιδιώξεις των αιρετών της περιοχής να αναθέσουν σε ιδιώτες-εργολάβους την αρμοδιότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το χορό αυτό πρώτος σέρνει ο Δήμος Λαγκαδά, ο οποίος έχει  προγραμματίσει να διεξάγει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 ανοιχτό διαγωνισμό προκειμένου να εκχωρήσει σε ιδιώτη τις υπηρεσίες διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου αντί 7.107.503,43 ευρώ, σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να μην το επιτρέψουν, ενώ το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων θα αποτελέσει την πρώτη προτεραιότητα του συνδικαλιστικού κινήματος όχι μόνο για το Νομό Θεσσαλονίκης αλλά για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ 

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ 

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ 

 ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ   στο Λεκανοπέδιο 

Αττικής στη 

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 

2012 στις 1.00μ.μ. έξω από τη Βουλή αντιδρώντας στις 

αποφάσεις της Κυβέρνησης για ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ χιλιάδων 

εργαζομένων στο Δημόσιο.

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τις απολύσεις μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων, μέσω της ένταξή τους σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, η Κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια -καταστροφική για το Δημόσιο- πολιτική, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη παραδεχτεί, διά στόματος του αρμοδίου Υπουργού ότι πρόκειται για ένα μέτρο, το οποίο αφενός δεν είναι αποτελεσματικό, αφετέρου αγγίζει τα όρια του παραλόγου και του γελοίου.
Σήμερα οδηγεί, σε «εφεδρεία» και απόλυση, χιλιάδες εργαζόμενους κατηγορίας Υ.Ε. και Δ.Ε., πολλοί εκ των οποίων έχουν τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα και εργάζονται σε Κοινωφελείς Οργανισμούς του Δημοσίου, που  καταργούνται ή συγχωνεύονται, στο πλαίσιο της κατ’ επίφαση «αναδιάρθρωσης» του Δημοσίου.

Ενδεικτικά αναφέρεται η πρωτοχρονιάτικη απόλυση, μέσω εφεδρείας, 70 εργαζομένων αορίστου χρόνου, υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους συγχωνευόμενους Οργανισμούς Ο.Σ.Κ.-ΘΕΜΙΣ-ΔΕΠΑΝΟΠ, με κριτήριο τη μικρότερη προϋπηρεσία, καθώς και τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για απόλυση 150 ακόμη εργαζομένων στο Ι.Γ.Μ.Ε. και άλλους Οργανισμούς, τις επόμενες μέρες.
Οι απολύσεις, η ανεργία και η φτώχεια αποτελούν τη βασική πολιτική της μνημονιακής συγκυβέρνησης που με πρόσχημα την κρίση χρέους, καταστρέφει την Κοινωνία και τη χώρα. Η προσπάθεια αποτροπής των απολύσεων μέσω εφεδρείας ή ένταξης σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, αλλά και της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας εξαιτίας τεράστιων ελλείψεων προσωπικού,  είναι υπόθεση όλων μας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., κατόπιν απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της, καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Ομοσπονδιών και Σωματείων-Μελών της, να συμμετάσχουν μαζικά στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί, αύριο, Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 13:00 έξω από τη Βουλή, η οποία πραγματοποιείται από τις Ομοσπονδίες ΠΟΣΠΕΡΤ, Ε.Ι.Ν., Π.Ο.Θ.Α., Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α., Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε. και των Σωματείων ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΟΠΔΔΥ, ΕΟΜΜΕΧ, ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ, ΔΗΜΗΤΡΑ, ΕΛΟΓΑΚ, ΗΔΙΚΑ, ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΘΕΜΙΣ, Ο.Κ.Α.Α, ΕΛΟΤ, ΕΓΝΑΤΙΑ, ΜΟΔ, ΑΠΕΜΠΕ, ΔΕΠΑΝΟΠ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ.ά.,  προκειμένου να ενισχύσουμε τον κοινό αγώνα μας ενάντια στις απολύσεις, την εφεδρεία και τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
--------------------------------------------------------------------------------------

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 
στις Ομοσπονδίες - Μέλη της για τον τρόπο χορήγησης των καρτών απεριορίστων διαδρομών στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αττική.

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 1  


Προς : Οργανώσεις-Μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Σας κάνουμε γνωστό ότι η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει έρθει σε συμφωνία με τον Ο.Α.Σ.Α.  και έχει υπογράψει συμφωνητικό για έκπτωση κατά 25% σε ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εντός λεκανοπεδίου Αττικής.
Για φέτος η ετήσια κάρτα θα έχει ισχύ από 1 Φεβρουαρίου 2012 έως και 31 Ιανουαρίου 2013.
Οι ισχύουσες τιμές γι’ αυτές τις κάρτες χωρίς την έκπτωση είναι:

ΤΥΠΟΙ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΕΤΗΣΙΩΝ ΚΑΡΤΩΝ:
1.       Ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα.
      Ισχύει: Για Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Τραμ, Μετρό (μέχρι το Κορωπί) και Προαστιακό (στο τμήμα της γραμμής του Μαγούλα - Πειραιάς - Κορωπί).
      Τιμή: 450,00 ευρώ (περιλαμβανομένου Φ.Π.Α. 9%).

2.       Ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ.
      Ισχύει: Για Λεωφορεία (εξαιρούνται οι γραμμές Express του Αεροδρομίου και το τμήμα Βάρκιζα – Σαρωνίδα της γραμμής Ε22), Τρόλεϊ και Τραμ.
      Τιμή: 200,00 ευρώ (περιλαμβανομένου Φ.Π.Α. 9%).

      Απ’ αυτές τις τιμές αφαιρουμένου του 25% σύμφωνα με τη συμφωνία που έχουμε κάνει με τον Ο.Α.Σ.Α., διαμορφώνονται οι παρακάτω τιμές:
      1. Λεωφορεία – Τρόλεϊ – Τραμ: 200-25% = 150,00 €  
      2. Για όλα τα συγκοινωνιακά μέσα (Μετρό, ΗΣΑΠ, Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Τραμ κ.λ.π.) : 450-25% = 337,50 €
Η Ομοσπονδία ή ο Σύλλογος  ενημερώνουν τα μέλη τους  σε σχέση με τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών και καλούν όσους ενδιαφέρονται να τις προμηθευτούν, να προσκομίσουν στο Σύλλογό τους  τα χρήματα που αντιστοιχούν στην κάρτα που επιθυμούν  καθώς και μια φωτογραφία τους. (Η Ομοσπονδία ή ο Σύλλογος ορίζει σε πόσες και ποιες μέρες και ώρες θα προσκομίζονται τα παραπάνω στην έδρα του Συλλόγου ή της Ομοσπονδίας).
Στη συνέχεια η Ομοσπονδία ή ο Σύλλογος (πριν τις 25 Ιανουαρίου 2012) μετατρέπει σε ενιαία τραπεζική επιταγή εις διαταγή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., συνολικά όλα τα μετρητά που μάζεψε για τις κάρτες. Την επιταγή αυτή μαζί με τον αριθμό των μικρών και τον αριθμό των μεγάλων καρτών – στις οποίες αντιστοιχούν τα χρήματα της επιταγής – προσκομίζονται στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2012.
Οι Ομοσπονδίες ή οι Σύλλογοι δίνουν στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. το όνομα και το τηλέφωνο του υπεύθυνου που θα τον ειδοποιήσουμε για να παραλάβει τις κάρτες από τα γραφεία μας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.





 


δημοσίευσε ...