Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Πήγε σε ιδιώτη η καθαριότητα του Δήμου Αμαρουσίου από τον "Γαλάζιο" Δήμαρχο?

 

@Σε καταγγελία προχώρησε η Λαϊκή Συσπείρωση κατά της Δημοτικής Αρχής, για Ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας στο Δήμο Αμαρουσίου.

 

Διαβάστε την καταγγελία ...

πηγή:  http://maroussiotis.blog4u.gr

Πήγε σε ιδιώτη η καθαριότητα;

Καταγγέλλουμε την μεθοδευμένη και γκανγκστερικού τύπου επιχείρηση που στήθηκε, με ευθύνη και οργανωτή(?) την Δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Μαρουσιού, εχθές στην πόλη μας.
Προσπαθώντας να πιάσουν στον ύπνο τους εργαζόμενους στον Δήμο, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος κ.λ.π. συμφώνησαν εν κρυπτό, με τον τοπικό εργολάβο τους, την Τρίτη και 13/12 να βγει ιδιωτικό συνεργείο οδοκαθαρισμού στις γειτονιές του Μαρουσιού, δίνοντάς τους εργαλεία, ρούχα και επόπτες του Δήμου.
Τους εργάτες που έδιωξαν το περασμένο διάστημα, από τον Δήμο, τους “πάσαραν” στον ιδιώτη, για να τους εκμεταλλεύεται και να βάλει το πόδι του στις δημοτικές υπηρεσίες. Άραγε με ποια σύμβαση, με τι μισθό, τους έχει ασφαλισμένους;
Η Λαϊκή Συσπείρωση και η ΚΟΒ του ΚΚΕ στο Μαρούσι άμεσα παρενέβησαν, μαζί με τα Σωματεία και ξεκαθάρισαν ότι θα παλέψουν μαζί με τους εργαζόμενους για να μην περάσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ καταγγείλαμε τις μεθοδεύσεις αυτές και απαιτήσαμε από τον κ. Δήμαρχο να σεβαστεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να παρεμποδίσει, το ξεπούλημα των υπηρεσιών σε ιδιώτες και την κατάργηση των συγκροτημένων δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργατών.
Όπως ήταν φυσικό ο κ. Πατούλης δεν απάντησε στις σοβαρές αυτές καταγγελίες και το μόνο που ακούστηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, αλλά και από σύμβουλο του κ. Πατούλη, ήταν ύμνοι προς τον ευεργέτη, εργολάβο και μεταφορέα της δημοτικής αρχής.
Σήμερα 14/12 τα ξημερώματα, σε παρέμβαση μας στο αμαξοστάσιο, καλέσαμε όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και μη, πρώην συμβασιούχους και σημερινούς δούλους του εργολάβου, από κοινού να αντισταθούν, να εμποδίσουν και να αποτρέψουν, κάθε προσπάθεια των ιδιωτών δουλεμπόρων, να βάλουν πόδι στον Δήμο και να μας γυρίσουν στον εργασιακό μεσαίωνα. Έστω και προσωρινά τους καθυστερήσαμε, βάλαμε εμπόδια. Πρέπει όμως να ήμαστε σε επιφυλακή.
Εργάτες, εργαζόμενες και υπάλληλοι
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝΕ ΤΟ ΜΠΟΪ ΜΑΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.
ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΟΥ.
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ, ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΟΥ,Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ, ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ , Η ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ.

----------------------------------------------
@ Άμεση ήταν και η αντίδραση των εργαζομένων...

διαβάστε την ανακοίνωση...

πηγή :  http://paratiritirio-amarousiou.blogspot.com

"Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία": Επιβεβαιωθήκαμε ...

                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε η άποψη της Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας. Ότι για τη σημερινή κατάσταση στη Τοπική Αυτοδιοίκηση εκτός από τις κυβερνήσεις είναι και οι Διοικήσεις των Δήμων. Συγκεκριμένα από τη προήγουμενη Δευτέρα η Διοίκηση του Δήμου παρέδωσε κομμάτι της υπηρεσίας καθαριότητας και ειδικότερα τον οδοκαθαρισμό σε εργολάβο που δραστηριοποιείτε τα τελευταία χρόνια στο Δήμο μας.
Δήμος κοντά στον πολίτη ή στον στον εργολάβο?

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ, δηλαδή της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που υλοποιούν πολιτικές της λυκοσυμμαχίας (Δ.Ν.Τ., Ευρωπαϊκή Ένωση, Τρόϊκα) . Είναι όλοι αυτοί που στα λόγια είναι αντιμνημονιακοί αλλά στη καθημερινότητα τους ιυοθετούν και το μνημόνιο και τον Καλλικράτη. Είναι όλοι αυτοί που στα λόγια είναι επαναστάτες αλλά όταν έρχεται η στιγμή της υλοποιήσης των λόγων τους κρύβονται πίσω από νόμους και διατάγματα. Είναι αυτοί που λένε ψεύτες εκλεγμένους συνδικαλιστές διότι μάχονται για να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ στο Δήμο με πλήρη δικαιώματα και για να μην ιδιωτικοποιηθεί καμιά υπηρεσία.
Συνάδελφοι -σσες

Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα φέροταν κατά των απολύσεων, και των ιδιωτικοποιήσεων και απολύσεις έκανε και σε ιδιωτικοποιήσεις προχώρησε και το 2008 με την υπηρεσία πρασίνου αλλά και σήμερα, κι ας έβγαζε κατά καιρούς ψηφίσματα συμπαράστασης ή ψηφίσματα για το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. Αλήθεια τι λένε σήμερα εκείνες οι δυνάμεις που ψήφιζαν χέρι χέρι με τη Διοίκηση. Θα νιώσουν κάποια στιγμή την ανάγκη ν’ απολογηθούν; Σήμερα παραχωρεί τον οδοκαθαρισμό χωρίς όπως δηλώνει να δώσει φράγκο στον ιδιώτη αλλά στη πραγματικότητα και υλικά του δίνει και εξοπλισμό. Παίζει στην ουσία με την αξιοπρέπεια των απολυμένων συναδέλφων αφού επί των πλοίστων τέτιους εργαζόμενους χρησιμοποιεί.
Σήμερα θα πρέπει να βγουν συμπεράσματα για το ποιοι μας διοικούν και για το ποιοι μας εκπροσωπούν. Παίρνουμε θέση, απορρίπτουμε όλες εκείνες τις πολιτικές από όπου κι αν προέρχονται που κάνουν τη ζωή μας δυσκολότερη ή μας υποβαθμίζουν.
Τώρα ήρθε η ώρα ν’ απαντήσουμε με πλαίσιο που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών μας. Τώρα συνταθόμεθα με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ των ΟΤΑ διεκδικώντας:
ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
Ε.Α.Σ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΊΟΥ
14/12/2011
Παράταξη του Σωματείου
Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

 --------------------------------------------------
@ναρτήθηκε από: 

"timeo Danaos et dona ferentes"   

δημοσίευσε ...