Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Διατηρείται το καθεστώς υπαλλήλων διαφορετικών ταχυτήτων στο Δημόσιο




"κλεμμένο" από : http://tvxs.gr

Μισθόλογιο με μπόνους ακαθόριστου ύψους για τους υπαλλήλους της Βουλής 

Μέσω ενός ασαφούς, αναφορικά με το ύψος του, οικονομικού μπόνους, η Βουλή αποφάσισε χθες κατά πλειοψηφία να αποκαταστήσει εν μέρει τις απώλειες των εργαζομένων στο Κοινοβούλιο, από την κατάργηση του λεγόμενου 15ου και 16ου μισθού. 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, με αλλαγές που εισηγήθηκε χθες στην Ολομέλεια του Σώματος ο πρόεδρος της Βουλής, μεταξύ των οποίων και η ένταξη των κοινοβουλευτικών υπαλλήλων στο ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο, θεσμοθετήθηκε το μπόνους προς τους υπαλλήλους με την ονομασία «Κίνητρο Επίτευξης Στόχων Στήριξης του Κοινοβουλευτικού Εργου».
Το συγκεκριμένο επίδομα αντιστοιχεί στο επίδομα «κινήτρου απόδοσης» που ισχύει για τον δημόσιο τομέα. Ωστόσο φαίνεται, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Έθνους, να είναι προσαρμοσμένο στην κοινοβουλευτική πρακτική, δηλαδή να καταβάλλεται στη λήξη κάθε κοινοβουλευτικής περιόδου, ενώ δεν καθορίζεται το ύψος του και αν θα καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, κάτι που εξαρτάται από τον πρόεδρο της Βουλής.
 
Κατά την εισήγηση των αλλαγών στον Κανονισμό της Βουλής ο κ. Πετσάλνικος υποστήριξε πως στην παρούσα φάση στη Βουλή απασχολούνται 1.290 υπάλληλοι, 80 λιγότεροι από το 2009, ενώ ανακοίνωσε την κατάργηση 300 κενών οργανικών θέσεων.
 ----------------------------------------------------
 @ναρτήθηκε από: 
"timeo Danaos et dona ferentes"   

δημοσίευσε ...