Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ




"κλεμμένο" από :  http://voria.gr
Σε ιδιώτες που διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής να αναθέσει εκτάκτως το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων, επικαλούμενη τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία που έχει δημιουργηθεί με τη συσσώρευση σκουπιδιών στους δρόμους από τις παρατεινόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους.

«Οι περιστάσεις είναι έκτακτες και επιβάλλουν έκτακτες αποφάσεις. Πρόκειται για απόφαση ανάγκης και όχι σκοπιμότητας. Σέβομαι τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά πάνω απ' όλα βάζω τα δικαιώματα των πολιτών. Εδώ και 30 χρόνια έχουμε γίνει όμηροι των σκουπιδιών. Πρέπει να δράσουμε τώρα. Η κοινωνία περιμένει λύση» δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Προηγήθηκε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, το οποίο αποφάσισε κατά πλειοψηφία (διαφώνησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης) να αναλάβει την πρωτοβουλία για την αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας, λαμβάνοντας υπόψιν και τις εκθέσεις των Εποπτών Δημόσιας Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης είχε καλέσει τους δημάρχους να αξιοποιήσουν τους ιδιώτες για την αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ ζήτησε τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. για να ανοίξουν οι ΧΥΤΑ Φυλής και Μαυροράχης στη Θεσσαλονίκη.
-----------------------------------------------

@"timeo Danaos et dona ferentes"                 
         Β.Γ

δημοσίευσε ...