Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας στο Κανάλι 1 του Πειραιά

από την πρόσφατη αγωνιστική κινητοποίηση μηχανοκίνητης πορείας της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Καταιγιστικός ήταν ο Πρόεδρος του Σωματείου μας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά "Κανάλι 1" στην εκπομπή του δημοσιογράφου κου Πολυμενέα.


Μίλησε για την βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκείτε από την κυβέρνηση εις βάρος των εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων, καταλύοντας κάθε εργασιακό ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό δικαίωμα τους. 


Δήλωσε την κάθετη αντίθεση του Σωματείου στην εργασιακή εφεδρεία, που στοχεύει στη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών και την κατάργηση των κοινωνικών αγαθών προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων και του κέρδους.


Επανέλαβε τις δηλώσεις - διαβεβαιώσεις του Δημάρχου για την μη εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας στον Δήμο του Πειραιά τη στιγμή μάλιστα που το προσωπικό δεν καλύπτει ούτε το 1/2 των οργανικών θέσεων του οργανογράμματος.


Επεσήμανε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην καθαριότητα από τη λήξη της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου τον Δεκέμβριο. λόγω της σοβαρής έλλειψης μονίμου προσωπικού στον τομέα της Καθαριότητας


Τόνισε, την οικονομική εξαθλίωση που υφίστανται οι εργαζόμενοι από την αφαίμαξη του εισοδήματος τους μέσω μειώσεων μισθών - επιβολή χαρατσιών - αύξηση φορολογίας και κρατήσεων, εν όψη μάλιστα και της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου - φτωχολογίου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα μηνιαία εξοφλητικά μισθοδοσίας συναδέλφων με λιγότερο από 10 ευρώ πληρωμή.


Καταλήγοντας  ανέφερε τις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία  (ΠΟΕ-ΟΤΑ) αντιδρώντας στην κυβερνητική λαίλαπα των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, λέγοντας ότι, το Σωματείο μας λαμβάνει ενεργό μέρος σε αυτές και συνεχίζονται με  αποχή από την υπερωριακή εργασία το Σαββατοκύριακο, κλείσιμο των γκαράζ των Δήμων και της χωματερής στα Λιόσια στις 3 & 4 Οκτώβρη  και Γενική Απεργία την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.
--------------------------------------------------

 @ να υποθέσουμε ότι εισακούστηκε η πρόταση που έκανε το Reportaz net και ξεκίνησαν τα "δοκιμαστικά" των εκπομπών στο "Κανάλι ...της Βενετίας" ???

@"timeo Danaos et dona ferentes" 
      Β.Γ

δημοσίευσε ...