Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 17/10/2011




Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2011
Αριθμ. Πρωτ.: 370

 

 

                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


H προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και η απόπειρα ποινικοποίησης των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων εκ μέρους της κυβέρνησης, επιστρέφει σαν μπούμερανγκ στους εμπνευστές της, οι οποίοι τώρα σαστισμένοι παρακολουθούν την καθολική αποδοκιμασία της πολιτικής τους.

Την απάντηση στην κυβέρνηση δίνουν και σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους ενάντια στο πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμο, το οποίο διαλύει με συνοπτικές διαδικασίες μισθούς, συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις και οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους στο στενό και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται και σήμερα οι εργαζόμενοι στους Δήμους και στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ - με αποφάσεις των Α΄/θμιων Συλλόγων - σε καταλήψεις έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι στα Υπουργεία Τουρισμού, Υγείας, Εμπορίου, Βιομηχανίας, Γεωργίας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Εργασίας, σε όλες τις Υπηρεσίες του Ο.Γ.Α., στο ΤΣΑΥ, στο ΝΑΤ, στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών στην Ιθαγένεια, στη Γενική Γραμματεία Ισότητας και στο Ειδικό Ληξιαρχείο.

Ο αγώνας των εργαζομένων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και αύριο, για να κορυφωθεί με την 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, που έχουν εξαγγείλει Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε., για ΤΕΤΑΡΤΗ και ΠΕΜΠΤΗ, 19 και 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011.

Οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό, στο στενό και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, είναι αποφασισμένοι να δώσουν το παρόν στην πλέον κρίσιμη μεταπολιτευτικά απεργιακή κινητοποίηση και να πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 στο Πεδίον του Άρεως (11.00 π.μ.) και την ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 στο Σύνταγμα (11.00 π.μ.), στέλνοντας το δικό τους τελεσίγραφο τόσο στους τοκογλύφους-δανειστές όσο και στην κυβέρνηση, η οποία υιοθετεί και τις πλέον ακραίες απαιτήσεις τους, οδηγώντας μια ολόκληρη κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
 Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

---------------------------------------------------------

Αριθμ. Πρωτ.: 369

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε:

ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ

Τη Διοίκηση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να φροντίσει, διαθέτοντας το ανάλογο προσωπικό, για την αποκομιδή των απορριμμάτων (εκτός από τους χώρους των Νοσοκομείων, Σχολείων, Λαϊκών Αγορών)  και στους δρόμους  στους οποίους  πρόκειται να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας των διαδηλωτών, κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. (19 και 20 Οκτωβρίου 2011), για να μην προκύψουν προβλήματα,  δυσάρεστα και επικίνδυνα γεγονότα (φωτιές κ.λ.π.) με τη χρήση των απορριμμάτων.

Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

δημοσίευσε ...