Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δηλώνει για τον νέο εισπρακτικό ρόλο που θέλουν να αποδώσουν στη ΔΕΗ


"κλεμμένο" από : vathiprasino.blogspot.com

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η ΔΕΗ φοροεισπρακτικός μηχανισμός, λέει ο Ν.Φωτόπουλος 

Εντός της ημέρας θα αποφασίσει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ τον τρόπο με τον οποίο θα «απαντήσει» στην επιβολή του τέλους ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
 
«Σε καμία περίπτωση η ΔΕΗ δεν θα χρησιμοποιηθεί ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός, αφού χτίστηκε για να υπηρετεί τον ελληνικό λαό και όχι να τον εκβιάζει»

αναφέρει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος.
Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο κ. Φωτόπουλος διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διαβεβαιώσει ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει το ειδικό τέλος. «Διαφορετικά θα εμποδίσουμε την έκδοση αυτών των λογαριασμών και δεν θα υλοποιούμε τις διακοπές ρεύματος για όσους καταναλωτές δεν πληρώσουν το τέλος».

«Βάζουν τη ΔΕΗ απέναντι στον ελληνικό λαό» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ.Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου την Κυριακή ανακοίνωσε την επιβολή διετούς τέλους στην ακίνητη περιουσία (δομημένη επιφάνεια), ύψους 4 ευρώ ανά τετραγωνικό (μεσοσταθμικά) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Φέτος το τέλος για τα ακίνητα θα επιβληθεί εφάπαξ άμεσα, ώστε ταμειακά να εμφανιστεί στα έσοδα έως το Φεβρουάριο. Για το 2012 το τέλος θα καταβληθεί σε δόσεις. Το ύψος του τέλους θα εξαρτηθεί από την περιοχή και την τιμή ζώνης, τη χρήση και άλλα κριτήρια, όπως την ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ κλπ. Θα κινείται μεταξύ 0,5 έως 10 ευρώ.
-------------------------------------------------------
"timeo Danaos et dona ferentes"
  Β.Γ

δημοσίευσε ...