Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.




Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 
Αριθμ. Πρωτ.: 951


Προς:
Συλλόγους-Μέλη
της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά το «τσουνάμι» των εξοντωτικών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, σε συμφωνία με την τρόικα και με το εκβιαστικό δίλημμα της εκταμίευσης της έκτης δόσης του δανείου, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας στη συνεδρίασή της την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 αφού εκτίμησε την κατάσταση και τις διαθέσεις των εργαζομένων, αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την χρονική περίοδο από 26 Σεπτεμβρίου 2011 μέχρι 3 Οκτωβρίου 2011.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν οι πιο κάτω αγωνιστικές παρεμβάσεις:

1.       ΤΡΙΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011:
Πραγματοποίηση μηχανοκίνητης πορείας στο κέντρο της Αθήνας, όπου καλούνται να πάρουν μέρος εργαζόμενοι με δίκυκλα αλλά και απορριμματοφόρα και άλλα δημοτικά οχήματα.
Προσυγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα).
Στην Θεσσαλονίκη και στις υπόλοιπες πρωτεύουσες των Νομών, καλούνται οι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να προγραμματίσουν αντίστοιχες εκδηλώσεις.

2.       ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011:
Κατάληψη ΟΛΩΝ των Δημαρχείων από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου. Οι Σύλλογοι καλούνται στη διάρκεια της κατάληψης με πρωτοβουλία τους να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό κεντρικών οδών από τις 12.00 μ.μ. μέχρι τις 12.30 μ.μ. προχωρώντας σε κάψιμο των ειδοποιητηρίων  του Υπουργείου Οικονομικών για τον κεφαλικό φόρο.

3.       ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011:
Συμμετοχή στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των συνδικαλιστών στελεχών του Δημοσίου (Μέλη των Δ.Σ. των Σωματείων-Συλλόγων, των Ομοσπονδιών και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.), αλλά και όσων εργαζομένων το επιθυμούν, που έχει προγραμματίσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 στις 3.00 το μεσημέρι στο ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΦΕΑΣ (πρώην ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ – Πανεπιστημίου 38 – Αθήνα).


Η συγκέντρωση πραγματοποιείται με μοναδικό στόχο τον συντονισμό της αγωνιστικής δράσης του συνόλου των Δημοσίων Υπαλλήλων για την αντιμετώπιση της νέας ΟΛΟΜΕΤΩΠΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ της κυβέρνησης.
Στο τέλος της συγκέντρωσης – στις 6.00 το απόγευμα – θα πραγματοποιηθεί στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και πορεία στη Βουλή.

4.       ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011:
Την προκήρυξη 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ».
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στις 11.00 το πρωί στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, που διεκδικούν μαζί με όλους τους υπόλοιπους εργαζομένους των Ο.Τ.Α. την συνέχιση των Κοινωνικών Δομών και τη διασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος των εργαζομένων.

5.       ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 1 και 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011:
Αποχή ΟΛΩΝ των εργαζομένων από κάθε υπερωριακή εργασία, με στόχο πάλι να μην λειτουργήσει καμία ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ διαμαρτυρόμενοι για τα δυσβάσταχτα μέτρα αλλά και για τις περικοπές που γίνονται στους εργαζόμενους οι οποίοι απασχολούνται Κυριακές και αργίες.

6.       ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011:
Προχωράμε με ευθύνη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων στην κατάληψη όλων των Δημοτικών Γκαράζ αλλά και των Χ.Υ.Τ.Α. με μοναδικό σκοπό την κλιμάκωση της αντίδρασή μας στα νέα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης. Η κατάληψη πραγματοποιείται μέχρι την έναρξη της απεργιακής κινητοποίησης στις 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011.

7.       Να ενταθεί η ενημέρωση όλων των συναδέλφων με Γενικές Συνελεύσεις και Συγκεντρώσεις στους χώρους εργασίας, με στόχο την καθολική συμμετοχή ΟΛΩΝ των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις του κλάδου.

8.       Σε περίπτωση που η κυβέρνηση ζητήσει από τους Δήμους στοιχεία ή πίνακες με ονόματα για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, αυτόματα με ευθύνη του Δ.Σ. καταλαμβάνεται το Γραφείο Προσωπικού και δεν χορηγείται καμία τέτοια βεβαίωση.

9.       Παρέμβαση σε ΟΛΑ τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων ώστε με απόφασή τους να αντιταχθούν στον αντεργατικό θεσμό της ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ και να σταλεί το μήνυμα ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά αντίθετα η μεγάλη έλλειψη προσωπικού δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των υπηρεσιών.

10.  Προετοιμάζουμε τη μαζική συμμετοχή ΟΛΩΝ μας στην 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011.


Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε συνεργασία και με άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα προωθεί τρόπους συντονισμού των κινητοποιήσεων και γενικότερα της κοινής δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος το επόμενο χρονικό διάστημα με στόχο την ανατροπή της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας.

11.  Την ανάληψη ανάλογων αγωνιστικών πρωτοβουλιών από όλους τους Συλλόγους σε τοπικό επίπεδο με την οργάνωση κάθε μορφής κινητοποιήσεων (καταλήψεις, συλλαλητήρια, παραστάσεις διαμαρτυρίας) με στόχο την κλιμάκωσή τους με ένταση και διάρκεια την κρίσιμη αυτή περίοδο.

Συνάδελφοι,

Η ενωτική, καθολική συμμετοχή ΟΛΩΝ των εργαζομένων πέρα από παρατάξεις, κόμματα, μικρές ή μεγάλες διαφωνίες απέναντι στην ακραία νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που κατακλύζει την χώρα και τις ζωές των εργαζομένων είναι ιστορική ευθύνη ΟΛΩΝ μας.
Η οικονομική εξαθλίωση όλων μας, οι πενιχρές πλέον αποδοχές, η καταλήστευση των συντάξεων, ο εργασιακός μεσαίωνας ας γίνουν επιτέλους ο συνδετικός κρίκος μιας ΤΑΞΗΣ ανθρώπων, της εργατικής τάξης, που βρίσκεται πλέον στο χείλος του γκρεμού και που δεν έχει πλέον άλλο δρόμο από το να διεκδικήσει την ΕΛΠΙΔΑ για ένα καλύτερο αύριο… Γι’ αυτό ας βροντοφωνάξουμε ενωμένοι…

Ή ΕΜΕΙΣ… Ή ΑΥΤΟΙ… ΜΟΝΟ ΑΓΩΝΑΣ !!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

       Ο Πρόεδρος                 Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
 Θέμης Μπαλασόπουλος            Γιάννης Τσούνης

δημοσίευσε ...