Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ πιέζει τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για άμεσες κινητοποιησείς.




ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟ   

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 24 - 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011



Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2011
Αριθμ. Πρωτ.: 927







ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

          Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., είχε τις τελευταίες μέρες διαδοχικές συναντήσεις με τις άλλες ομοσπονδίες των Ο.Τ.Α. (Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α. και Π.Ο.Ε.-Δ.Ε.Υ.Α.) και συμμετείχε σε σύσκεψη ομοσπονδιών του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ο κοινός συντονισμός αγώνων, πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την οργάνωση ενός πολύμορφου αγώνα διαρκείας για την ανατροπή της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και την αποτροπή των απολύσεων στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. Τον αγώνα αυτόν είναι αναγκαίο να τον συντονίσουν οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με έκπληξη πληροφορήθηκε την χθεσινή απόφαση της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για γενική απεργία στις 19-10-2011. Αυτή η απόφαση δεν απαντάει στην έκταση της επίθεσης της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους, δεν ανταποκρίνεται στις διαθέσεις των εργαζομένων και διαχωρίζει τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τις ηγεσίες της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και να μεταφέρουν τη Γενική Απεργία στις αρχές Οκτωβρίου του 2011.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., η οποία θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο για να συγκεκριμενοποιήσει το πρόγραμμα δραστηριοτήτων της μέχρι την απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις αρχές Οκτωβρίου, θα προσπαθήσει μέσω του συντονισμού με τις άλλες ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία να οργανώσει από τα κάτω την αντίσταση των εργαζομένων.


        
          Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  Θέμης Μπαλασόπουλος           Ιωάννης Τσούνης

δημοσίευσε ...