Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

η Προπαγάνδα "έπιασε" Δήμο ..."όχι άλλο κάρβουνο"



Στο ίδιο έργο θεατές θα έλεγε κανείς, διαβάζοντας την προπαγάνδα που έχει στηθεί εδώ και μέρες με στόχο τον "παχυλό" (κατά την προπαγάνδα) μισθό των εργαζομένων στους Δήμους.

Μετά την εξομοίωση (όλοι τα ίδια παίρνουμε !) των μισθών και των δώρων των golden boys των τραπεζών , των υπουργείων, των Δ.Ε.Κ.Ο. με αυτούς του Δημόσιου τομέα, σειρά έχουν τώρα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να γίνουν βορά στο κοινωνικό σύνολο για τους υπέρογκους μισθούς που εισπράττουν εις βάρος της οικονομίας του κράτους (χα, εδώ πραγματικά γελάνε).

Όπως έπραξαν και στο παρελθόν για να "εξαγριώσουν τα πλήθη" και να αποδώσει ο κοινωνικός αυτοματισμός (μέγα κόλπο !), έτσι και τώρα κοινοποιούν αποδοχές  κολλητών των Δημάρχων και των υμετέρων κομματόσκυλων,  δήθεν για πραγματική μισθοδοσία που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι στους Δήμους στο σύνολό τους.

Η αλήθεια είναι άλλη και ξέρουν να την κρύβουν καλά μέσω των επικοινωνιακών σκευασμάτων που χρησιμοποιούν με την ανοχή του κόσμου που τους εμπιστεύθηκε...., οι δημοτικοί υπάλληλοι έχουν από τα χαμηλότερα μισθολόγια, αν όχι το χαμηλότερο.

Ένα υπάλληλος σε Δήμο, ΔΕ(δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), με εικοσιδύο χρόνια υπηρεσίας, δουλεύοντας καθημερινά νύχτα και δύο με τρία Σαββατοκύριακα το μήνα, οι ετήσιες αποδοχές του δεν ξεπερνάνε τις 25.000 ευρώ, ενώ ένας υπάλληλος σε Δημοτική Επιχείρηση που δεν "ανήκει" σε μία από τις παραπάνω  κατηγορίες, δεν ξεπερνά ετήσια τα 11.000 ευρώ...! 

Καλούμαστε να πληρώσουμε χαράτσι 300 ευρώ μηνιαίως... για κοινωνική αλληλεγγύη...δήθεν, για το ταμείο πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων ... χωρίς να ξέρουμε αν θα πάρουμε στο τέλος επικουρικό και εφάπαξ ...και για τη μείωση κατά 50% επιδόματος ... έτσι γιατί τους "αρέσει"

Δεν είναι τυχαίο που την συγκεκριμένη χρονική στιγμή βγαίνουν παραπλανητικά στοιχεία, είναι στοχευμένη, έχουν μπει στο στόχαστρο οι καταργήσεις υπηρεσιών και οι αναθέσεις σε ιδιωτικά συμφέροντα (ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας,διαχείριση απορριμμάτων κ.α), οι απολύσεις, οι ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις μισθών και η οριστική εξαθλίωσης των εργαζομένων. Γι' αυτό άλλωστε και προτείνουν σαν λύση την ενοικίαση εργαζομένων από ΜΚΟ με 25 ευρώ ημερησίως.

Ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός που διακατέχει τόσο την κυβέρνηση όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση (φυσικός της χώρος), που έχει βγάλει αριστερό φλας για να καρπωθεί τους χαμένους ψήφους (χα κι εδώ γελάνε !), είναι αυτός που μας οδήγησε στην κρίση και σίγουρα δεν είναι αυτός που μπορεί να μας βγάλει απ' αυτήν. Στο μόνο που συντελούν με επιτυχία είναι να μας σπρώχνουν ολοένα και περισσότερο στην οικονομική εξαθλίωση και στον κοινωνικό μαρασμό με τα συνεχή αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που παίρνουν, εκτελώντας άριστα τις νεοφιλελεύθερες τακτικές που τους προστάζουν οι "προστάτες" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου και οι κάθε λογής "εμπειρογνώμονες" Τραπεζίτες.

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν αυτοί που κάθονται ακόμα στον καναπέ τους, που τώρα έχει βγάλει αγκάθια και προτιμήσουν να βγουν στο δρόμο από το να κάθονται πάνω στ' αγκάθια, τόσο πιο γρήγορα θ' αλλάξουν τα πράγματα και θα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο δικό μας αλλά κυρίως των παιδιών μας.     
     


 "timeo Danaos et dona ferentes"
   Β.Γ

δημοσίευσε ...