Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Συνέντευξη του αντιπροέδρου της ΠΟΕ - ΟΤΑ Γιώργου Χαρίση στο aftodioikisi.gr




"κλεμμένο" από  :  www.aftodioikisi.gr

Χαρίσης: Εμείς θα απολύσουμε τον Κουκουλόπουλο...

Ολομέτωπη επίθεση στον Πάρι Κουκουλόπουλο, εξαπολύει σε συνέντευξη του στην aftodioikisi.gr, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Γιώργος Χαρίσης, με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών, για επέκταση της εργασιακής εφεδρείας στους ΟΤΑ.
«Εμείς θα τον απολύσουμε! Εμείς θα βάλουμε σε εργασιακή εφεδρεία τον ίδιο και την Κυβέρνησή του», σημειώνει εμφατικά ο κ. Χαρίσης.
Προσθέτει δε, ότι η αντίδραση της ΠΟΕ - ΟΤΑ, σε ενδεχόμενη εφαρμογή της εν λόγω απόφασης, θα είναι άμεση και θα σημάνει την έναρξη νέων δυναμικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξη του κ. Χαρίση στην aftodioikisi.gr, έχει ως εξής:
  • - Πως κρίνετε τις δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου σχετικά με την επέκταση της εργασιακής εφεδρείας και στους ΟΤΑ;
Είναι πέρα για πέρα απαράδεκτες. Αν τυχόν συμβεί κάτι τέτοιο σας επισημαίνω ότι περίπου 15 με 20 χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο. Εμείς, λοιπόν, απαντάμε στον κ. Κουκουλόπουλο ότι αν επιχειρήσει να εφαρμόσει κάτι τέτοιο, θα περάσουμε στην αντεπίθεση. Εμείς θα τον απολύσουμε! Εμείς θα βάλουμε σε εργασιακή εφεδρεία τον ίδιο και την Κυβέρνησή του!
  • - Με αφορμή λοιπόν τα παραπάνω, είστε αποφασισμένοι να φτάσετε στα άκρα, προκειμένου να ανατρέψετε ενδεχόμενη εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης;
Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας προβληματισμός σε όλους μας και γι αυτό το λόγο αύριο στις 10:00 το πρωί το γενικό συμβούλιο της ομοσπονδίας συνεδριάζει για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τον καθορισμό άμεσων αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Σίγουρα θα φτάσουμε στα άκρα...  Σε κάθε περίπτωση πάντως, θέλω να τονίσω ότι ήρθε η ώρα να μπει ένα οριστικό τέλος σε αυτόν το συνεχή εκβιασμό της Κυβέρνησης, ενάντια στους εργαζόμενους. Πρόκειται για μία άνευ προηγουμένου, δημιουργία κλίματος φόβου και αβεβαιότητας που αποσκοπεί σε νέες μειώσεις μισθών και νέες απολύσεις.

----------------------------------------------------------------
"timeo Danaos et dona ferentes"
  Β.Γ

δημοσίευσε ...