Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Συνέντευξη του Προέδρου του Σωματείου μας Αλέξανδρου Νταβέλη στη Φωνή Των Πειραιωτών.



"Κλεμένο" από : http://fonipeiraioton.blogspot.com/

Αλέξανδρος Νταβέλης:Καθάρισε ο Πειραιάς-Άριστη Συνεργασία Δημάρχου με Εργαζόμενους

Όταν έχεις οράματα ποτέ δεν χάνεις και όταν αυτά γίνονται πραγματικότητα τότε χαίρεσαι και ελπίζεις για το καλύτερο.
Αυτά πιστεύει ο δραστήριος Πρόεδρος των Εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου Πειραιά κ. Αλέξανδρος Νταβέλης που διοικεί με αγωνιστικότητα, συνεργασία και αγάπη ένα δύσκολο κομμάτι εργαζομένων.
Ο στόχος του για καλύτερη συνεργασία με την Δημοτική Αρχή και η σύναψη μιας άτυπης συμμαχίας με αυτήν, με σκοπό έναν καθαρό Πειραιά και καλύτερες συνθήκες δουλειάς, έχει επιτευχθεί πλήρως και ο σημερινός Δήμαρχος κ Βασίλειος Μιχαλολιάκος, τον θεωρεί όχι απλά Πρόεδρο των Εργαζομένων αλλά Φίλο και Σύμβουλό του σε θέματα καθαριότητας.
Όνειρο του Αλέκου Νταβέλη να ενοποιήσει τα σωματεία καθαριότητας του Δήμου.
Ένα Δυνατό Σωματείο μπορεί να κερδίσει πολύ περισσότερα, θεωρεί ο Αλέκος, που βλέπει τις συνθήκες δουλειάς να χειροτερεύουν και να χρειάζεται κάτι δυνατό να τις προστατεύσει.
Συνέντευξη του Προέδρου των Εργαζομένων Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά κ. Αλέξανδρου Νταβέλη στον Αρχισυντάκτη μας Γιάννη Κανατσέλη

Πώς είναι οι σχέσεις Δημοτικής αρχής και Σωματείου μετά από οκτώ μήνες Δημαρχίας Μιχαλολιάκου;

Από την προεκλογική περίοδο, όταν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι είχαν συναντήσεις με το Σωματείο μας προκειμένου να μας ενημερώσουν για το πρόγραμμά τους, διαφάνηκε η ειλικρινής βούληση του Δημάρχου για ουσιαστική συνεργασία με τους εργαζόμενους, ώστε να τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας «αποτελεσματικής Συμμαχίας» Δημοτικής Αρχής και εργαζόμενων, για την άμεση προώθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας.

Δηλαδή Πρόεδρε λες ότι υπάρχει άψογη συνεργασία του Δημάρχου με το Σωματείο και φυσικά με τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα;

Ακούστε κ. Κανατσέλη η συμμαχία στην οποία αναφέρθηκα αποτελείται από δύο μέρη.
Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτιστοποίηση των παρερχομένων υπηρεσιών προς τους δημότες.
Θα ήθελα να υπογραμμίσω στο σημείο αυτό, τις φιλότιμες προσπάθειες, τόσο των συναδέλφων μας μηχανικών για την επισκευή των βλαβών, ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή διαθεσιμότητα οχημάτων και μηχανημάτων, καθώς και των οδηγών, με αποτέλεσμα να καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό οι όποιες ελλείψεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό καθώς και σε ανθρώπινο δυναμικό. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι ο στόλος μας μετρά ήδη 20 χρόνια ενεργούς υπηρεσίας σε αντίξοες συνθήκες, γεγονός που επιτείνει την καταπόνησή του.
Σε ό,τι αφορά τη Δημοτική Αρχή, πρέπει να αναφερθεί ότι αποδέχτηκε τις προτάσεις του Σωματείου που αφορούσαν την αποδοτικότερη λειτουργία της Δ/νσης Καθαριότητας.
Επίσης στην πρόσφατη τροποποίηση του Ο.Ε.Υ έγιναν αποδεκτές οι προτεινόμενες από το Σωματείο μας βελτιώσεις.
Παράλληλα η Δημοτική Αρχή έχει δείξει μέχρι σήμερα μια συνέπεια στο θέμα των πληρωμών, και ξέρετε αυτή τη δύσκολη εποχή ο καθένας μας έχει ανάγκη από τη σιγουριά και όχι την αβεβαιότητα που υπήρχε στο παρελθόν.
Αυτό και άλλα πολλά έχουν κάνει αυτή τη συμμαχία, για την οποία μιλάει και αναφέρεται συνέχεια και ο κ. Δήμαρχος, να δυναμώνει μέρα με την ημέρα.

Πώς βλέπεις Πρόεδρε την Καθαριότητα του Πειραιά μας; Πού αυτός έχει αλλάξει εικόνα προς το καλύτερο;

Όπως έχω τονίσει και στο παρελθόν είναι καλό να έχουμε εμπιστοσύνη στις Υπηρεσίες του Δήμου μας, να μην τις απαξιώνουμε, όπως έγινε με τη Δ/νση Καθαριότητας.
Αντίθετα χρειάζεται να υπάρχει διάλογος προκειμένου να αμβλύνονται οι διαφορετικές απόψεις, πράγμα που δεν είχε γίνει στο παρελθόν με τα γνωστά αποτελέσματα και γίνομαι συγκεκριμένος: να γίνουν προσλήψεις, αν όχι μονίμων υπαλλήλων που θέλουμε εμείς σαν Σωματείο, τουλάχιστον εκτάκτων ( 8μηνιτών ), ενίσχυση του στόλου με καινούργιο εξοπλισμό και επισκευή του παλαιού από το συνεργείο μας όπως γίνεται μέχρι σήμερα, καλύτερες συνθήκες υγιεινής και εργασίας.
Στα θέματα αυτά η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν έδωσε καμία ουσιαστική λύση. Η σημερινή τα υλοποιεί γι΄ αυτό έχει αλλάξει η εικόνα της πόλης μας.

Είναι αλήθεια πως ακούγεται ότι ο Δήμαρχος σε εκτιμά και σε αναφέρει σαν ειδικό του Σύμβουλο στην Καθαριότητα; Τί έχεις να πεις γι΄ αυτό;
Εγώ είμαι χειριστής φορτωτή στην Καθαριότητα. Παράλληλα είμαι Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων σε αυτήν.
Σίγουρα με τιμά η θέση και η στάση του κου Δημάρχου προς το πρόσωπό μου.
Αυτό δείχνει ότι αυτά που κάνω για τους εργαζόμενους, αλλά και μαζί με τους εργαζόμενους για την Πόλη μας, τυγχάνουν αναγνώρισης, και από ποιόν; Από τον πρώτο πολίτη της Πόλης.

Ποιό είναι τ’ όνειρό σου;

Πριν από 4 χρόνια δημιουργήσαμε το Σωματείο μας, το οποίο στη διάρκειά του έχει καταξιωθεί μέσα από τους αγώνες που έχει κάνει, στη συνείδηση όλων των εργαζομένων όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και πανελλαδικά.
Με ενέργειές μας, εντάχθηκε το Συνεργείο Επισκευής Οχημάτων και Μηχανημάτων στη Δ/νση Καθαριότητας.
Τώρα πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να υπάρξει ένα ενιαίο Σωματείο Καθαριότητας με όλους τους εργαζόμενους μαζί.
Ένα Σωματείο κλαδικό, γι΄ αυτό τον λόγο έχουν γίνει συζητήσεις με το άλλο Σωματείο, που εκπροσωπεί εργαζόμενους στην Καθαριότητα, του ¨ΛΕΩΝΙΔΑ¨, για να ενώσουμε τις απόψεις και τις δυνάμεις μας σε ένα και μόνο Σωματείο Καθαριότητας.
Αυτό είναι και το όνειρό μου φεύγοντας από τον Δήμο να δω να πραγματοποιείται.

Έχεις να πεις κάτι τελευταίο;

Πιστεύω ότι αν διαρκέσει, και δεν βλέπω τον λόγο γιατί όχι, η Συμμαχία - Συνεργασία: Δημάρχου – Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου, κου Κατσαφάδου, - Διευθύντριας Καθαριότητας, κας Καστρινάκη, – Προϊσταμένου του Δημοτικού Σταθμού Αυτοκινήτων, κου Χαστά – Προϊσταμένης Περισυλλογής και Απόρριψης Απορριμμάτων κας Μπασιά, και Συλλόγου Εργαζομένων, κερδισμένος θα είναι ο Πειραιάς μας.
Επίσης πολλαπλασιαστής ισχύος θα αποτελέσει το επόμενο χρονικό διάστημα και η ένταξη του Συνεργείου επισκευής οχημάτων και μηχανημάτων στη Διεύθυνση Καθαριότητας.

------------------------------------------------------------
Τη συνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος του Σωματείου μας Αλέξανδρος Νταβέλης στο Δημοσιογράφο Γιάννη Κανατσέλη και δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 26 Αυγούστου από την εβδομαδιαία εφημερίδα του Πειραιά και Νήσων "Φωνή των Πειραιωτών".

"timeo Danaos et dona ferentes"
  Β.Γ.

δημοσίευσε ...