Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ



Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ                         
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165

Αθήνα 29.7.2011
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:250


                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ακραίο, αιφνιδιαστικό τρόπο, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος προχώρησε σήμερα σε ανακοίνωση νέων δραματικών και ισοπεδωτικών μειώσεων στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, εμπαίζοντας για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους και το Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η κυβέρνηση δια των αρμοδίων Υπουργών Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης, θα παρουσίαζε το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο την επόμενη εβδομάδα για να τεθεί σε διαβούλευση και να ακολουθήσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις.

Αντί αυτού ανακοίνωσε οριζόντιες και δραματικές μειώσεις για όλους τους υπαλλήλους, χωρίς κανένα κριτήριο, επιφέροντας έτσι νέες απώλειες στα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων, τα οποία έχουν μειωθεί ήδη κατά 25% το 2010, ενώ και το 2011 με το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο, μειώθηκαν ακόμα περισσότερο και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου, μέσω της αύξησης των εισφορών (ασφαλιστικών και υπέρ ανεργίας) και της φορολογίας. Αποτέλεσμα οι μειώσεις στα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων να προσεγγίζουν ή και να ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 40%!

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι μάσκες έπεσαν οριστικά. Ο Υπουργός Οικονομικών ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε αποσύρει  σχετική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο, επανήλθε σήμερα αιφνιδιαστικά δημιουργώντας  τετελεσμένα ενόψει νέου μισθολογίου και ναρκοθετώντας κάθε απόπειρα διαλόγου.

Μετά από όλα αυτά  οι Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν έχουμε άλλο δρόμο, θα αντιδράσουμε δυναμικά με κινητοποιήσεις ακόμα και μέσα στον Αύγουστο.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

δημοσίευσε ...