Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ...

        


Αθήνα, 30 Ιουνίου 2011
Αριθμ. Πρωτ.: 685






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την πρωτοφανή βία την οποία άσκησε η κυβέρνηση για να τρομοκρατήσει και να διαλύσει τις μεγαλειώδεις, ειρηνικές συγκεντρώσεις των εργαζομένων που αγωνίζονται για να αποτρέψουν την επιβολή των νέων μέτρων.
Η τρομοκρατία της Κυβέρνησης εκφράστηκε μέσω των αστυνομικών δυνάμεων που έριξαν τόνους χημικών, δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης σε βάρος των διαδηλωτών, στους δρόμους, στο ΜΕΤΡΟ, σε καφετέριες, εστιατόρια και στα γραφεία της Δ.Ο.Ε.
Αποτέλεσμα των ενεργειών της Αστυνομίας είναι ο τραυματισμός εκατοντάδων πολιτών και ο αποκλεισμός χιλιάδων σε συνθήκες κόλασης στο ΜΕΤΡΟ του Συντάγματος.
Η βαρβαρότητα της Αστυνομίας κορυφώθηκε με την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος για να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. από την ομάδα ΔΙΑΣ με ξυλοδαρμούς, εκτόξευση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, κ.λ.π. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους που δέχθηκε την επίθεση ήτανε και το μπλοκ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. 
Η καταστολή, η κρατική βία και ο αυταρχισμός που κυριάρχησε αυτές τις ημέρες μας γυρίζει σε εποχές ολοκληρωτικών καθεστώτων.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουν την θέλησή τους για την συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων τους.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σήμερα, ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 στις 7.30 το απόγευμα στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ εκφράζοντας την αντίθεσή μας στα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης και τον αυταρχισμό.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...